Adevărul: Care au fost cele trei clanuri care au manifestat în sprijinul lui Dragnea la Înalta Curte

Laurentiu Gheorghe | 17.04.2019

Cei 300 de susținători gălăgioși care i-au făcut galerie lui Dragnea când s-a prezentat la Curtea Supremă au fost aduși pe trei filiere, dezvăluie „Adevărul”, citând surse politice.

Pe aceeași temă

De prima filieră a fost responsabil de primarul din umbră al Sectorului 4, Puiu Florian, care a mobilizat interlopii din Clanul Sportivilor. O altă grupare a fost adusă de aghiotantul lui Codrin Ștefănescu, Mario Rafael, cu bune legături în lumea interlopă din Rahova de unde a reușit să mobilizeze mai mulți susținători ai lui Dragnea. Lângă ei, din București, au mai fost prezenți și angajați la diverse instituții de stat proveniți din „batalionul” de Teleorman, scrie Adevărul.

Cei mai numeroși manifestanți din fața Înaltei Curți, au fost cei aduși de Puiu Florian, apropiat al Clanurilor Sportivilor și Clanului Cămătarilor. „Nu doar că s-a ocupat de organizare, dar a fost şi el acolo, pe trotuar“, afirmă Adevărul citând sursele politice. De altfel, la „acţiunea“ de la Înalta Curte, Puiu Florian apare alături de Andi Corcău, angajat al Poliţiei Locale Sector 4.

Clanurile „Sportivilor” și „Cămătarilor”

Puiu Florian este un personaj controversat, om de legătură între politicieni și lumea interlopă dar care mobilizează oameni la vot. La alegerile locale din 2016, Puiu Florian a fost ales consilier PSD în Sectorul 4. Oficial, primar e colegul său de partid, Daniel Băluţă. „În realitate, cel care controlează Sectorul 4 e Puiu Florian, care are mari interese imobiliare în zonă. Cu voturile interlopilor, Florian l-a scos pe Băluţă primar. Băluţă e doar de formă acolo“, susţine, pentru „Adevărul“, unul dintre consilierii locali din Sectorul 4. Formal, Puiu Florian a demisionat din primărie la finalul anului trecut, însă influenţa sa a rămas neştirbită, susţin sursele citate. După ce a plecat din primărie, Puiu Florian şi-a continuat cariera politică în PSD: a devenit secretar general al organizaţiei Ilfov, controlată de Liviu Dragnea, după mazilirea Gabrielei Firea.


Este posibil ca imaginea să conÅ£ină: 2 persoane, cadru apropiatFOTO Puiu Florian - cu şapcă; Andi Corcău, cu glugă. Imaginile au fost publicate pe Facebook de jurnalistul Virgil Burlă)

Fostul consilier local PSD, se afișează cu un ceas de aur care valorează 80.000 de euro, a deținut douî vile în București, alte două apartamente precum și un Ferrari pe care ar fi vândut-o cu 80.000 de euro, conform dezvăluirilor site-ului cetățenul.net. Florian Puiu a mai fost proprietarul a 495 de hectare teren arabil în județul Ilfov, 25 ha în Prhova și 0,5 ha în Mangalia, pe care le-a înstrăinat în mare parte.În declarația sa de avere din timpul cât a fost consilier local, singura s-a sursă de venit menționată era indemnizația de 1.000 lei lunar. Puiu Florian este apropiat de Nicuşor Dumitrescu - zis Bibiloi-, unul dintre şefii Sportivilor.

Codrin Ştefănescu s-a folosit de aghiotantul său

Un alt organizator al echipei PSD a fost Mario Rafael, aghiotantul lui Codrin Ştefănescu, cel care s-a ocupat de escortarea lui Liviu Dragnea de la Curtea Supremă şi în 2017, când mai mulţi protestatari au fluturat cătuşe în faţa liderului PSD. Mario Rafael a fost inventat politic de Marian Vanghelie, a trecut pe la PDL şi a ajuns şeful de cabinet al lui Codrin Ştefănescu. Premierul Viorica Dăncilă l-a numit la data de 1 octombrie 2018 în funcţia de consilier pe probleme sociale. În PSD, e cunoscut ca „aghiotantului bun la toate“, după cum l-au numit oamenii care îi ştiu parcursul profesional. Mario Rafael are o sală de culturism în cartierul Rahova, frecventată de mai mulţi interlopi din zonă, unii dintre ei fiind prezenţi la toate acţiunile politice ale PSD, susţin sursele citate.

Batalionul „Teleorman” a răspuns prezent

Pe lângă diviziile interlope, în apărarea lui Dragnea au mai sărit şi angajaţi la stat din judeţul Teleorman, controlat de Liviu Dragnea în ultimii 25 de ani.

Este posibil ca imaginea să conţină: 7 persoane

Potrivit publicaţiei podul.ro, printre fanii din Alexandria ai lui Dragnea s-au numărat: Cristina Tatu, consilier judeţean şi angajată la Camera Deputaţilor; Cristiana Alcea, consilier judeţean în Teleorman; Mariana Simulescu, consilier juridic în Primăra Alexandria; Valentin Chiran, consilier judeţean; Florin Voicilă, fiul consilierului local Florea Voicilă, ambii fiind cunoscuţi în judeţ ca „experţii“ PSD în a mobiliza electoratul la urne. Toţi au afişat mesaje în sprijinul lui Dragnea, cum ar fi „România, nu îţi mai devora patrioţii“. Acestora li s-a alăturat primarul din Popești-Leordeni care a mobilizat mai mulți cunoscuți pentru a manifesta în favoarea lui Dragnea, mulți fiind pensionari: „Dragnea e băiat bun, ne-a mărit pensiile”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22