Adevarul: Cum l-au ajutat rusii pe un fost deputat PSD sa scape de 7 ani de inchisoare

Fara Autor | 22.06.2015

Pe aceeași temă

Mugurel Surupăceanu, fost deputat PSD și lider al social-democraților din Gorj, a fost condamnat la 7 ani de închisoare, în prima instanță, și achitat definitiv, din cauza unei greșeli procedurale făcute de procurori, porrivit motivării deciziei, document prezentat de Adevărul.

 

Surupăceanu a fost trimis în judecată pentru că a determinat conducerea de la CE Turceni, să cumpere un tractor forestier vechi, ce figura în acte ca nou, importat din Ucraina. Valoarea achiziției, inutile combinatului de la Turceni, a fost de 200.000 de euro.

 

Surupăceanu ar fi aranjat totul, spunea prima instanță, dar la Curtea de Apel Craiova s-a constatat că martorul principal, Vasile Colun, cetățean al Republicii Moldova, nu fusese audiat decât în faza actelor premergătoare, nu și ulterior.

 

Colun părăsise între timp România șinu a mai putut fi audita, deși s-a descoperit adresa sa nouă, din Federația Rusă, unde se stabilise.

 

„În acest sens este semnificativ faptul că, deşi au identificat actuala adresă de domiciliu a numitului CV, autorităţile din Federaţia Rusă nu au dat curs solicitării privind audierea acestuia, invocând aspecte legate de modul de redactare a întrebărilor”, au consemnat judecătorii Curții de Apel Craiova, care au înlăturat declaraţia lui Colun și s-au simțit obligați să-l achite pe Surupăceanu, mai scrie Adevărul. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22