Adina Florea, înscrisă pentru un post de execuție la secția de anchetare a magistraților

Redactia | 18.10.2018

Adina Florea, propunerea ministrului Tudorel Toader pentru șefia DNA, s-a înscris pe listele de interviuri pe care le vor susține în fața CSM procurorii care vor să lucreze la secția care investighează infracțiunile din justiție.

Pe aceeași temă

 

 

Adina Florea figurează pe lista candidaților care vor susține interviul în fața comisiei vineri, 19 octombrie, la sediul CSM.

 

Președintele Iohannis a dat de înțeles joi că va respinge propunerea ministrului Tudorel Toader pentru șefia DNA, în persoana procurorului Adina Florea. Iohannis a accentuat faptul că are nevoie de o persoană independentă și că România nu poate face pași înapoi în lupta anticorupție. Președintele a invocat inclusiv avizul negativ primit de la CSM de Adina Florea. 

 

 “România nu poate să facă paşi înapoi în lupta anticorupţie, este inadmisibil şi nu voi accepta niciodată aşa ceva. Ne dorim, îmi doresc o luptă anticorupţie serioasă. Pentru asta, DNA are nevoie, în frunte, de o persoană independentă, o persoană hotărâtă să îşi asume această luptă dificilă, grea, dar o luptă dreaptă. Nu este posibil să facem paşi înapoi în lupta anticorupţie, unde România ajunsese să fie dată exemplu pozitiv”, a spus Iohannis la Bruxelles, întrebat de jurnalişti despre propunerea lui Tudorel Toader la șefia DNA. Şeful statului a adăugat că şi în acest caz “apar, de asemenea, probleme grave în felul cum se aplică procedurile”. “Avem un aviz negativ de la CSM, aviz care conţine câteva lucruri care trebuie să ne dea foarte mult de gândit. Chestiunea mă preocupă şi voi face declaraţii pe această chestiune când ne întoarcem în ţară. Până atunci, am solicitat departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri, după care putem să vorbim mai mult. Nu voi accepta nimic ce reprezintă un pas înapoi în lupta anticorupţie din România”, a mai afirmat Iohannis.

 

Fiind întrebat dacă numirea Adinei Florea la şefia DNA ar reprezenta un pas în spate în lupta anticorupţie şi dacă o cunoaşte sau dacă a discutat cu aceasta, şeful statului a spus: “Nu cunosc persoana, nici nu cred că este nevoie acum să cunosc persoana, voi studia documentele înaintate pentru nominalizare, după care o să vorbim acasă mai multe”.

 

Comisia Europeană a criticat dur miercuri propunerea ministrului Justiției ca Adina Florea să preia șefia DNA, în ciuda avizului negativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii, a precizat un purtător de cuvânt al instituției pentru G4Media.ro.

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22