Adina Pintilie a câştigat Ursul de Aur şi premiul pentru debut cu filmul ”Nu mă atinge-mă”

Dora Vulcan | 25.02.2018

Regizoarea româncă Adina Pintilie a câştigat Ursul de Aur şi premiul pentru cel mai bun debut la cea de a 68-a ediții a Festivalului de Film de la Berlin, cu lungmetrajul experimental “Nu mă atinge-mă” (“Touch Me Not”), o coproducţie internaţională.

Pe aceeași temă

 

 

Filmul experimental “Nu mă atinge-mă”, al regizoarei românce Adina Pintilie, a câştigat sâmbătă seară Ursul de Aur şi premiul pentru cel mai bun debut la cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin, transmite ziarulmetropolis.ro.

 

Producători sunt Monica Lăzurean-Gorgan (4 Proof Film) şi Adina Pintilie (Manekino Film). Co-producători sunt Unlimited (Franţa) şi Rohfilm (Germania).

 

Cu o ditribuţie internaţională de actori, „Nu mă atinge-mă”, scris de Adina Pintilie, este o investigaţie asupra dorinţei cronice a omului de atingere, de contact, în diversele sale faţete. O femeie şi doi bărbaţi, în căutarea intimităţii. Singurătăţile lor se întâlnesc din întâmplare sau nu, într-o încercare deznădăjduită de a avea contact.

 

Născută pe 12 ianuarie 1980, Adina Pintilie este regizor şi scenarist. A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, secţia Regie Film, în 2008.

 

Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor a fost câştigat de americanul Wes Anderson, pentru “Isle of Dogs”. Premiul a fost ridicat de actorul Bill Muray.

 

Premiul Special al Juriului a fost câştigat de filmul “Twarz”, al regizoarei poloneze Malgorzata Szumowska.

 

Rusoaica Elena Okopnaya a primul Ursul de Argint pentru contribuţie artistică deosebită, pentru costumele şi scenografia filmului “Dovlatov”, al regizorului rus Alexey German Jr.

 

Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu a fost câştigat de Manuel Alcalá şi Alonso Ruizpalacios, pentru filmul mexican “Museo”, regizat de Alonso Ruizpalacios.

 

Cel mai bun actor a fost ales Anthony Bajon, pentru filmul “La prière!”, al regizorului francez Cédric Kahn.

 

Cea mai bună actriţă a fost aleasă Ana Brun, din Uruguay, pentru filmul “Las herederas”, în regia lui Marcelo Martinessi.

 

“Las herederas” a fost recompensat şi cu Ursul de Argint “Alfred Bauer” acordat unui film care deschide noi perspective.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22