Adina Vălean ar putea fi audiată luni de parlamentul român. Decizia e la Ciolacu și Meleșcanu

Dora Vulcan | 07.11.2019

Europarlamentarul PNL Adina Vălean, agreată de președintele ales al Comisiei Europene, pentru postul de comisar european, ar putea fi audiată luni de parlamentul român înainte de audierea din PE.

Pe aceeași temă

Audierea nu este sigură pentru că ea depinde de președinții celor două Camere ale parlamentului român, a explicat premierul Ludovic Orban care a făcut publică informația.

"Asta va depinde de președinții celor două Camere. Cred că se poate stabili în cursul zilei de luni audierea. Nu reprezintă o problemă. Dacă se face audierea luni va fi înainte de audierea cel puțin din comisia de specialitate a Parlamentului European, care din câte știu este programată pentru 14 noiembrie. Dacă se face luni e foarte bine", a declarat, joi, Ludovic Orban, întrebat dacă Guvernul a trimis propunerea de comisar european către Parlament și dacă Adina Vălean va fi audiată înainte sau după audierea din Parlamentul European.

Guvernul a trimis miercuri la Bruxelles două propuneri pentru postul de comisar european - europarlamentarii liberali Siegfried Mureșan și Adina Vălean.

În aceeași zi, purtătorii de cuvânt din echipa de tranziție a președintelui-ales al Comisiei Europene au transmis că ambii candidați propuși de Guvernul Orban - Adina Vălean și Siegfried Mureșan - au avut interviuri cu președintele ales al CE, iar Ursula von der Leyen a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul pentru Transporturi.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22