Adjunctul Secretarului pentru Comert al SUA: Protectionismul si nationalismul digital vor duce la limitarea cresterii economice

P.c. | 12.05.2015

Pe aceeași temă

Bruce Andrews, adjunctul Secretarului pentru Comert al SUA, a declarat, la Summitul Regional de Securitate Cibernetica care a avut loc la Bucuresti, ca nationalismul digital prezent in proiectele mai multor guverne care incearca sa-si sprijine industriile nationale, va duce la o scadere a cresterii economice, deoarece accesul la cele mai bune tehnologii va fi limitat, relateaza Hotnews.


Bruce Andrews a mai spus ca "Romania este in prima linie a amenintarii crescande a cyber-criminalitatii in aceasta regiune. In prima jumatate a anului 2014, autoritatile romane au raportat 54.000 alerte, dupa ce in tot anul 2013 fusesera raportate 44.000 alerte". 
 

Oficialul american, care conduce o misiune comerciala la care participa gigantii americani din IT, a facut apologia solutiilor tehnologice furnizate de companiile din SUA: "Cred ca una dintre cele mai bune metode prin care putem ajuta Romania sa-si protejeze infrastructura critica de invazii ostile este prin intermediul tehnologiilor inovatoare furnizate de companiile americane de top din IT".
 

CITITI SI: SUA, dispuse sa ajute Romania sa isi intareasca apararea in domeniul informatic

 

Andrews a elogiat expertiza romanilor in industria IT&C: "Limba romana este a doua cea mai raspandita limba in birourile Microsoft din toata lumea, dupa limba engleza. Datorita combinatiei intre sofisticarea tehnica si abilitatile lingvistice ale romanilor, giganti americani din IT precum IBM, Hewlett-Packard si Oracle si-au construit in Romania cartierele regionale", a spus Bruce Andrews.


La summit participa companii si oficiali guvernamentali, specialisti in domeniul securitatii cibernetice din mediul public si privat din Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Statele Unite ale Americii si Romania.
 

In aceeasi perioada, Departamentul Comertului al SUA si Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti deruleaza la Bucuresti o misiune comerciala pentru a prezenta cele mai noi solutii pe care companiile americane le pot oferi in acest domeniu. Printre companiile americane prezente se numara giganti ai IT-ului mondial precum Cisco Systems, Hewlett Packard, IBM, Lockheed Martin, Microsoft, Oracle.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22