Adolescentul acuzat de propaganda in favoarea Stat Islamic, cercetat in stare de libertate

Iulian Popescu | 09.12.2015

Tânărul din Craiova acuzat de propagandă în favoarea Statului Islamic a fost eliberat miercuri seara din arest, la expirarea celor 24 de ore de reținere, și va fi cercetat sub control judiciar.

Pe aceeași temă

 

Pedeapsa maximă este 3 ani în cazul propagandei extremiste și, potriivt Codul de procedură civilă, în aceste cazuri nu se poate impune arest preventiv, plafonul minim pentru infracțiunile pentru se poate această măsură preventivă fiind de 4 ani închisoare.

 

Potrivit Mediafax adolescentul provine dintr-o familie destramata, tatal sau fiind recent eliberat din penitenciar, iar mama sa fiind angajata la Regia Autonoma de Transport Craiova, scrie Mediafax.  Pe blogul Gazda Islamica, tanarul povesteste cum a devenit musulman si ce planuri de viitor are.Ii multumesc lui Allah, a fost de acord sa ma invete cum sa devin musulman si dupa trei luni de predare a Islamului am devenit un alt om, un musulman. (...) Multumesc lui Allah ca m-am oprit de la toate relele, cum ar fi fumatul, alcoolul, drogurile (...)", scrie tanarul.


Familia tanarului, elev in clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Auto din Craiova, spune ca acesta a renuntat in urma cu doi ani la religia crestin-ortodoxa si a trecut la cea islamica.

De asemenea, bunicul baiatului afirma ca acesta mergea frecvent "la o biserica musulmana".

"Am aflat de doi ani, de atunci stiu povestea, ca s-a dus la biserica asta. Se ducea acolo, eu de unde sa stiu ce facea ... se inchina. Am aflat ca o tine intr-una asa, ca face 18 ani si ca pleaca la Israel. De azi dimineata, de la sase sunt terminat. Strang actele, cartile (n.r. - procurorii). Ne zicea ca ii place si tot neamul a incercat sa il convinga sa renunte, dar nu voia. Stiam ca se duce de doi ani la o biserica si ziceam ca decat vagabont prin curte, mai bine se duce la o biserica, dar habar nu aveam ce biserica. Abia am aflat ca e musulmana", a declarat bunicul tanarului.

 

Pe blogul Gazda Islamica, tanarul povesteste cum a devenit musulman: "Am avut un prieten pe nume Omar Hamadi (...) care stapanea bine limba romana. (...) Mi-a spus despre evenimentele care au avut loc in Siria si pentru ca am trai intr-o tara europeana nu am auzit despre aceste evenimente vreodata si, cand am aflat ce s-a intamplat cu el, m-am dus sa fac unele cercetari pe aceasta tema".

El spune ca a urmarit pe internet evenimentele din Siria si ca intr-o prima inregistrare a putut vedea armata lui Bashar al-Assad, care l-a socat.

"Dupa cinci luni de cercetare, am aflat ce s-a intamplat in Siria si ca nu reprezinta Islamul si apoi am incercat sa gaseasc musulmanii din Craiova/Romania si ii multumesc lui Allah ca am gasit-o pe sora (Damian Maya)", afirma baiatul.

Tanarul mai spune ca i-a povestit acesteia despre informatiile obtinute si i-a spus ca vrea sa stie mai multe despre Islam, pentru a deveni musulman.

"Ii multumesc lui Allah, a fost de acord sa ma invete cum sa devin musulman si dupa trei luni de predare a Islamului am devenit un alt om, un musulman. (...) Multumesc lui Allah ca m-am oprit de la toate relele, cum ar fi fumatul, alcoolul, drogurile (...)", mai scrie tanarul.

El mai povesteste ca i-a spus mamei sale despre cat de frumos este sa fii musulman si au avut o discutie indelungata pe aceasta tema. De asemenea, spune ca a avut de ales intre relatia cu tatal sau si islamism si a ales "viata cu Allah".

"Am ales viata mea cu Allah. (Tatal meu - n.r) mi-a spus o multime de cuvinte dure, ca nu sunt fiul sau si ca el nu a avut niciun fiu. Acum, eu locuiesc cu bunicul meu si bunica mea", mai scrie baiatul.

Tanarul povesteste si despre planurile sale, dupa ce va implini 18 ani: "La 18 ani, dupa finalizarea studiilor, voi lua bacalaureatul si permisul de conducere si apoi vreau sa merg la Universitatea Islamica din Medina (cu voia lui Allah), in scopul de a salva Coranul Sfant si cartile Hadith si Islamul, in scopul de a cunoaste povestea completa si a devenit un predicator islamic".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22