Adrian Nastase, despre mandatele lui Traian Basescu: O paranteza de istorie

T.d. | 14.02.2015

Pe aceeași temă

Adrian Nastase afirma ca mandatele prezidentiale ale lui Traian Basescu raman “o paranteza de istorie”. Fostul premier scrie, intr-o postare pe blogul personal, despre “esecurile regimului Basescu”, despre manevrele politice din Justitie si despre “lipsa de reactie” a liderilor PSD.

In decembrie 2014, s-a incheiat cel de-al doilea mandat al lui Traian Basescu. El incearcă acum să-si fixeze un loc onorabil in istoria românilor. Nu cred că va reusi. “Regimul Băsescu” va rămâne o paranteză de istorie. Asa cred eu. Altii poate că au o altă evaluare a acestor ani. Recunosc, sunt subiectiv”, transmite fostul premier.

Nastase vorbeste despre “esecurile” inregistrate in cei zece ani cu Traian Basescu la Palatul Cotroceni, cu referire la revizuirea Constitutiei, “distrugerea credibilitatii Parlamentului” sau absorbtia scazuta a fondurilor europene.

Fostul sef de Executiv readuce in discutie tema presupusului control politic asupra Justitiei.

“La recentul congres al PMP, Traian Băsescu a anuntat că vrea să-si apere “mandatul”. E normal, din punctul său de vedere. El s-a referit, in principal, la rolul său in consolidarea statului de drept, a institutiilor si la independenta justitiei. Chiar dacă s-au realizat unele progrese, preocuparea lui Băsescu in această zonă nu a fost pentru consolidarea institutiilor, ci pentru numirea unor sefi convenabili la conducerea  institutiilor existente. Iar preocuparea sa in acest domeniu avea obiective politice personale. Părerea mea…”, arata Adrian Nastase.

Fostul lider social-democrat le reproseaza liderilor partidului “lipsa de reactie” in privinta apararii mandatului sau de premier din perioada 2001-2004.

“Băsescu simte nevoia să se raporteze negativ la perioada 2001-2004, pentru a pune in valoare “realizările” deceniului său. Il inteleg. Ceea ce nu inteleg insă este lipsa de reactie a liderilor PSD care par a nu-si mai aminti faptul că in 2000-2004 tot PSD era la guvernare si nu realizează că ar fi important pentru forta partidului să reactioneze, aducând in spatiul public argumente si comparatii”, arata sursa citata.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22