Adrian NASTASE: PSD nu a PIERDUT alegerile din cauza lui ILIESCU. E nevoie de un CONGRES cât mai CURAND, nu în PRIMAVARA

P.c. | 03.12.2014

Pe aceeași temă

Adrian Năstase, fostul lider al PSD, a comentat evolutiile recente care au avut loc in partidul pe care l-a condus. Nastase considera ca PSD ar trebui sa organizeze un Congres cât mai curând, nu în primăvară, pentru a da o stabilitate lucrurilor. Fostul premier nu crede ca PSD a pierdut alegerile prezidenţiale din cauza lui Ion Iliescu, asa cum s-a speculat in partid, relateaza Adevarul.

 

Dacă iniţial consideram, ca un spectator în politică, că un congres ar fi necesar primăvara viitoare, cred şi eu că un congres mai rapid ar trebui şi ar putea să fixeze lucrurile înainte ca ele să intre într-o dezbatere mult mai intensă“, a spus Năstase, la finalul celei de-a X-a ediţii a Premiilor de Excelenţă ale Fundaţiei "Acad. Marin Voiculescu“, răspunzând întrebărilor presei.

 

Fostul premier a vorbit şi despre vina pe care o aruncă unii lideri ai PSD către Ion Iliescu pentru pierderea alegerilor prezidenţiale de către Victor Ponta.Eu nu cred că s-au pierdut alegerile din cauza lui Ion Iliescu. Nu vreau să prezint o analiză eu. Cred că analiza asta trebuie făcută în interiorul partidului. Aceste comentarii nu au făcut decât să-l victimizeze pe Ion Iliescu. Cred că a fost foarte nefericită această răbufnire, ca şi cea care a urmat, pentru că, bănuiesc, că  l-a pus pe Vicor Ponta într-o situaţie extrem de delicată faţă de majoritatea liderilor de partid“, a mai precizat fostul premier.
 

CITITI SI: Sebastian GHITA: ILIESCU trebuie să se RETRAGA. Nu mai poate fi un SIMBOL al PSD. Toţi cei cu PROBLEME să fie SUSPENDATI din partid

 

Adrian Năstase a atins şi subiectul şedinţei Comitetului Executiv, în cadrul căruia au fost excluşi Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova. Unii doreau, probabil, să existe o vânătoare de vrăjitoare în interiorul partidului, ceea ce ar fi fost o greşeală la acest moment. Comentariile care s-au făcut după şedinţa Comitetului Executiv au fost nefericite şi nu cred că ar fi trebuit să aibă loc. Trebuie analizate cele două planuri, eventual împreună, planul guvernării pe de o parte şi rămânerea la guvernare, remaniere eventuală şi, în cealaltă parte, viaţa de partid, care ar trebui să înceapă să funcţioneze". Şi cred că, într-adevăr, Consiliul Naţional, departamentele partidului, dimensiunea ideologică ar trebui să revină cumva în atenţia liderilor partidului“, a mai spus Năstase.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22