Adrian Năstase spune că Liviu Dragnea conduce în mod autocrat PSD, introducând delictul de opinie

Redactia | 13.12.2018

Fostul președinte al PSD, Adrian Năstase, consideră că Liviu Dragnea conduce în mod autocrat și spune că nu este de înțeles că un partid mare ca PSD să elimine felii din el, ceea ce îi reduce forța.

Pe aceeași temă

Adrian Năstase a spus, într-un interviu pentru Adevărul Live, că o greşeală pe care o face PSD în momentul de faţă este că a introdus în funcţionarea sa delictul de opinie.

"O greşeală pe care o face PSD în momentul de faţă e că a introdus în funcţionarea sa delictul de opinie. Un partid mare nu poate să funcţioneze cu un singur punct de vedere. E de neînţeles cum un partid la guvernare, în loc să adune oameni, să adauge primari, consilieri, elimină felii de partid, ceea ce duce la o limitare a forţei lui", a declarat fostul lider al PSD.

El l-a criticat pe Liviu Dragnea, spunând că ar fi trebuit să implementeze măsurile din scrisoarea contestatarilor săi.

"Ne întoarcem la delictul de opinie. E o greşeală pe care Liviu Dragnea o face. El ar fi trebuit să ia lucrurile din scrisoare şi să le pună în discuţie. Lucrurile de acolo erau necesare pentru revigoarea partidului. În loc să se facă o restructurare a Guvernului, s-a mers pe ideea de remaniere. Am scris: dacă veţi face remanieri, îl faceţi pe Iohannis arbitrul jocului, ceea ce s-a întâmplat", a afirmat Nătase.

El a mai spus că trebuia modificat programul de guvernare, pentru că "nici Vechiul Testament nu a rămas imuabil", și dat un mesaj pentru Europa, pentru că nu poate fi ignorată complet rezoluţia de la Bruxelles.

"Acum, o să fie pusă rezoluţia la congelator. Un vot în Parlament era o ocazie de a face amnistie şi graţiere în interiorul partidului. Nu poţi veni să vorbeşti despre amnistie pentru întregul popor, când nu elimini oameni în propriul partid. Trebuie făcut un efort la nivelul unui grup de înţelepţi în partid. (...) PSD trebuie să dea nişte mesaje", a mai afirmat Adrian Năstase.

Despre premierul Viorica Dăncilă, Adrian Năstase a spus că, uneori, aceasta a exagerat cu sentimentul de loialitate

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22