Adrian Țuțuianu, exclus recent din PSD, vrea recunoașterea grupului senatorilor neafiliați, „Unirea”

Redactia | 10.12.2018

Adrian Tuțuianu a depus, luni, în Biroul permanent al Senatului, o cerere de înființare a grupul parlamentar al senatorilor neafliliaţi, denumit "Unirea", transmite Mediafax.

Pe aceeași temă

„În conformitate cu dispoziţiile articolul 16, alineatul 5 şi 6 din Regulamentul Senatului României, vă informăm că a fost constituit grupul parlamentar al senatorilor neafliliaţi, denumit Unirea, şi având următoarea componenţă: Adrian Ţuianu, Baciu Gheorghe, Ghițac Virgil, Covaciu Rodica, Ionaşcu Gabi, Lungu Vasile și Botnariu Emanuel”, se arată în cererea de înființare a grupul parlamentar al senatorilor neafliliaţi, denumit "Unirea".

Adrian Tuțuianu, recent exclus din PSD, a solicitat asigurarea secretariatului tehnic necesar, mijloacele de transport şi logistica necesară, pentru desfășurarea corespunzătoare a activității grupului parlamentar.

Într-o intervenție telefonică la B1TV, Țuțuianu și-a motivat gestul prin dorința de putea participa la negocieri în cadrul ședințelor de plen și să-și poată desfășura activitatea în condiții corespunzătoare.

„Suntem senatori care am fost aleși pe listele mai multor partide politice. Ne-am constituit în acest grup pentru a putea să ne manifestăm ca senatori în cadrul ședințelor de plen, să participăm la negocieri și să putem să ne desfășurăm activitatea în condiții corespunzătoare. Grupul nu are o afiliere politică.

Ne-am propus să ne consultăm și să găsim punctele de interes comune. Acolo unde nu o să fim de acord fiecare își va păstra libertatea de decizie. O să funcționăm cumva similar cu grupul constituit de minoritățile naționale la Camera Deputaților”, a declarat Adrian Țuțuianu în direct la B1TV.

În privința amnistiei sau a grațierii el susține că e posibil să fie aprobate, dar mai întâi se va lua o decizie la nivel politic și abia apoi la nivel guvernamental.

„Amnistia și grațierea este posibil să fie dată, dar decizia cred că va fi luată mai întâi la nivel politic și abia apoi la nivel guvernamental”, a conchis Țuțuianu.

„În conformitate cu dispoziţiile articolului 16 din Regulamentul Senatului, conducerea grupului parlamentar Unirea este: lider Adrian Ţuţuianu, vicelider Covaciu Rodica şi Secretar Baciu Gheorghe.Ca urmare a constituirii grupului parlamentar Unirea, în baza dispoziţiilor articolului 21 şi 22 din Regulamentul Senatului, solicităm asigurarea secretariatului tehnic necesar, mijloacele de transport şi logistica necesare în vederea desfăşurării corespunzătoare a activității”, conform sursei precizate.

Potrivit dispoziţiilor articolul 16, alineatul 2 din Regulament, un grup parlamentar poate fi constituit şi funcţiona doar dacă cuprinde şase senatori.

Consiliul Executiv al PSD a votat, în luna noiembrie, pentru excluderea lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu. Pe 16 noiembrie, senatorul Adrian Ţuţuianu a anunţat că a depus la tribunal o cerere de suspendare a deciziei CExN al PSD privind excluderea sa din partid.

Acesta și-a exprimat, sâmbătă pe Facebook, nemulțumirea față de faptul că instanța a amânat judecarea cererii de suspendare a deciziei CExN al PSD privind excluderea sa din partid. Acesta a precizat că termenul a fost amânat deoarece PSD a solicitat strămutarea cauzei, din cauza calității sale de senator.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22