Adrian Zuckerman, confirmat ambasador al SUA în România de Senatul american

Laurentiu Gheorghe | 21.11.2019

Senatul american a votat miercuri, în număr de 65 pentru și 30 împotrivă, numirea avocatului Adrian Zuckerman pentru funcția de ambasador al Statelor Unite în România.

Pe aceeași temă

Adrian Zuckerman este un avocat din zona tranzacțiilor imobiliare, provenind din firma de avocatură Seyfarth Shaw, cu sediul în New York, care a imigrat la vârsta de 10 ani, împreună cu familia, din România către Statele Unite. Conform audierii sale din fața Comisiei pentru Relații Externe a Senatului american, în momentul nominalizării sale care a avut loc în iunie, oficialul american a afirmat că intenționează să se revanșeze față de ospitalitatea americanilor prin promovarea intereselor Washingtonului la București, anunță cotidianul The Washington Post, preluat de Mediafax.

„Dacă voi fi confirmat, voi continua oferirea sprijinului pentru eforturile notabile (întreprinse, n.red.) împotriva corupției din România”, a declarat acesta în luna iunie. „Lupta împotriva corupției și sprijinirea independenței judiciare sunt vitale pentru prosperitatea și siguranța României pe termen lung”, a adăugat Zuckerman.

El are diplomă de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma în drept este obținută la New York Law School (1983).

****

Președintele american Donald Trump a trimis Senatului, la sfârșitul lunii iulie 2018, nominalizările mai multor oficiali guvernamentali, precum și pentru posturile de ambasadori în Muntenegru - Judy Rising Reinke, în Republica Centrafricană - Lucy Tamlyn și în România - Adrian Zuckerman. Ulterior nominalizarea lui Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador al SUA în România a fost returnată din rațiuni procedurale președintelui Donad Trump de Comitetul pentru Relații Externe al Senatului american, conform reglementării care prevede că nominalizările care nu au fost nici confirmate nici respinse în sesiunea în care au fost înaintate nu pot fi discutate într-o altă sesiune decât dacă sunt retransmise de către președinte.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22