Adrian Zuckerman, de origine română, nominalizat pentru postul de ambasador al SUA

Dora Vulcan | 25.07.2018

Preşedintele Donald Trump şi-a anunţat marţi, într-un comunicat postat pe site-ul Casei Albe, intenţia de a-l nominaliza ca ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în România pe Adrian Zuckerman, un avocat american de origine română, emigrat la 10 ani din România și vorbitor fluent de limba română.

Pe aceeași temă

 

 

Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent româna, transmite un comunicat al Casei Albe.

 

Dacă trece de votul Congresului SUA,  Zuckerman îl va înlocui pe actualul ambasador, Hans Klemm. 

 

Specialist în tranzacţii imobiliare, Zuckerman este  partener în biroul din New York al firmei de avocatură Seyfarth Shaw LLP. A fost admis în baroul din New York în 1994. Zuckerman a fost unul dintre coordonatorii pentru servicii naţionale imobiliare şi pentru companii la Epstein Becker & Green, PC, New York, iar mai înainte coordonator pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York. De asemenea, a ocupat funcţia de preşedinte al unui juriu de selecţie judiciară al unei instanţe civile şi de arbitru pentru Consiliul Imobiliar din New York.

 

Activ în ce priveşte iniţiativele filantropice şi educaţionale, Adrian Zuckerman este membru al consiliului Kids Corp şi face parte din consiliul absolvenţilor New York Law School (Facultatea de Drept din New York). Are diplomă preuniversitară de la Massachusetts Institute of Technology şi a obţinut diploma în drept la New York Law School.

 

Nominalizarea sa trebuie aprobată de Comisia pentru Relaţii Externe a Senatului SUA pentru ca apoi să treacă prin plenul Congresului. 

 

Teodor Meleşcanu a anunţat în luna iunie că viitorul ambasador va fi un vorbitor de limbă română dar nu a dezvăluit și identitatea sa. 

 

„Aşteptăm să vedem dacă i se oferă agreement-ul şi după aceea vă pot spune şi numele. În orice caz e o persoană care cunoaşte limba română”, a spus Meleşcanu, întrebat cu privire la identitatea viitorului ambasador.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22