Adrian Zuckerman: România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare

Redactia | 01.08.2020

Ambasadorul Adrian Zuckerman a declarat la evenimentul Consiliului din România al Ligii Navale a SUA că o parte dintre militarii care vor fi retrași din Germania vor fi instalați în România

Pe aceeași temă

„Sunt sigur că mulți dintre voi ați auzit recent că România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii noastre politici strategice de apărare. România este aliat cheie în această politică strategică. Flancul de sud-est al Europei va fi pe deplin protejat de orice influență malignă. România este unul dintre pilonii și partenerii vitali din strategia de apărare a Statelor Unite și a NATO. România nu ar trebui să se îngrijoreze niciodată de integritatea și securitatea granițelor sale”, a spus Zuckerman, în discurusl său prezentat în cadrul acestui eveniment.

Reamintim că SUA e pregătită să retragă 11.900 de militari din Germania, pe care-i va împărți în alte țări membre NATO din regine, inclusiv în România. Informația repoziționării militarilor americani a fost confirmată și de președintele României, Klaus Iohannis, care a subliniat că se așteaptă ca o parte dintre aceștia să fie relocați în România.

„Pot să vă spun de pe acum că România a atras atenția de ani de zile. Eu am atras atenția de ani de zile că este nevoie de mai mulți militari în zona Mării Negre, că este nevoie de atenție sporită pe zona Mării Negre. Dacă acum se întâmplă acest lucru, suntem foarte mulțumiți. Soldații americani sunt tot timpul foarte bineveniți în România”, explica recent președintele României, Klaus Iohannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22