Adriana Cotel numită în ultima zi de mandat PSD manager la Fundeni și conducerea CNAS, vizate de PNL

Laurentiu Gheorghe | 07.11.2019

Premierul Ludovic Orban a declarat joi c-o va îndepărta pe Adriana Cotel de la conducerea Institutului Clinic Fundeni, numită fiind în ultima zi de mandat a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea.

Pe aceeași temă

De asemenea este vizată și conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Ludovic Orban răspunzând la întrebarea dacă vor fi schimbări și la Casă: „Sigur că da”.

Adriana Cotel, la doar 35 de ani, fără vreun CV, a reușit deja performanța de a fi fost director al Agenției Naționale a Medicamentului și a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate înainte de a fi numită manager interimar al Institutului Clinic Fundeni, printr-un ordin semnat de ministrul demis al Sănătății, Sorina Pintea. Cotel este considerată o apropiată a lui Darius Vâlcov, eminența cenușie a PSD, creatorul programului de guvernare al social-democraților, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru fapte de corupție.

Adriana Cotel a înlocuit-o în funcția de manager interimar al Institutul Fundeni pe Dr. Alina Tănase, șefa Secției de transplant medular și coordonatorul Programului de transplant medular din acest spital. Alina Tănase fusese numită manager interimar în august anul acesta.

„Vă anunț că începând de astăzi, mandatul meu de manager interimar a încetat. În locul meu a fost numită doamna Adriana Cotel. Eu revin în secția în care muncesc de peste două decenii. Vă mulțumesc pentru tot sprijinul", a transmis medicul Alina Tănase, până luni manager interimar al Institutului Fundeni.

Adriana Cotel, o invenție marca PSD

În toamna anului trecut, Adriana Cotel era numită șefă a Agenției Naționale a Medicamentului , instituție pe care a condus-o timp de 4 luni (octombrie 2018 - ianuarie 2019).

Pe 25 ianuarie 2019, Adriana Cotel a fost numită președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă.

Potrivit surselor HotNews.ro, Adriana Cotel ar fi o apropiată a lui Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor și fost consilier al premierului Viorica Dăncilă.

În perioada de 4 luni în care a condus Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, CV-ul Adrianei Cotel nu a fost publicat pe site-ul instituției.

La momentul numirii Adrianei Cotel la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, singurele date privind studiile și experiența ei profesională erau disponibile pe profilul său de Linkedin: aici apărea informația că Adriana Cotel a studiat la "Universitatea din București", fără alte precizări. La capitolul „experiență profesională" figura doar perioada de 4 luni în care a condus Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (octombrie 2018 - ianuarie 2019).

Din informațiile HotNews.ro, Adriana Cotel a lucrat, înainte de a fi numită șefă a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, la Alvogen Romania, companie producătoare de medicamente.

„O femeie de 35 de ani conduce, de cinci săptămâni, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) fără ca statul român să ofere vreo informație despre cine este și ce pregătire profesională o recomandă pentru această funcție. Adriana Cotel refuză să-și publice CV-ul deși răspunderea pe care o are este uriașă: se îngrijește de soarta celor 16 milioane de asigurați din România și administrează un buget de 7 miliarde de euro”, scria, în luna martie, Recorder.ro.

Tot în luna martie au circulat informații că Adriana Cotel ar fi urmat să fie impusă de Darius Vâlcov la conducerea Ministerului Sănătății, în locul Sorinei Pintea, lucru care nu s-a mai întâmplat însă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22