Adriean VIDEANU, despre dosarul in care este cercetat: Ridicarea SECHESTRULUI de pe actiunile de la Titan Mar nu a produs nicun efect JURIDIC. Vezi REFERATUL DNA de arestare

P.c. | 31.01.2015

Pe aceeași temă

Adriean Videanu, arestat astazi printr-o decizie a ICCJ, a declarat ca ridicarea sechestrului de pe actiunile pe care le avea la Titan Mar SA pentru care este acuzat de procurori nu a produs efecte juridice. Procurorii DNA arata, in referatul pe baza caruia au propus arestarea lui Adriean Videanu ca acesta si-a pasat actiunile asupra carora procurorii DIICOT instituisera sechestru sotiei si copilului, ulterior acestea fiind scoase de sub sechestru de catre Alina Bica, relateaza Hotnews.

 

Intrebat in legatura cu decizia fostei sefe a DIICOT Alina Bica de ridicare a sechestrului pe 80 de actiuni pe care Adriean Videanu le detinea la Titan Mar SA, acesta a spus ca decizia "nu a produs nicun efect juridic, dar absolut niciun efect juridic".

 

Videanu a sustinut ca, la nivelul companiei Titan Mar, incepand din anul 2012, actiunile nominative ale companiei au fost transformate in actiuni la purtator.
 

In legatura cu acuzatiile care i se aduc, Adriean Videanu a declarat ca nu isi reproseaza absolut nimic, cu exceptia faptului ca in zece minute a ajuns de la statutul de suspect la cel de inculpat, fara a fi putut sa depuna probele la DNA, pentru a nu ajunge in aceasta situatie. "Singurul lucru pe care mi-l reprosez este ca in zece minute am trecut de la situatia de suspect la cea de inculpat si n-am avut timp sa depun probele la DNA, ca n-am fi ajuns in situatia asta", a declarat fostul ministru, adaugand ca a fost socat la aflarea deciziei de arestare a sa,"mai ales prin perspectiva faptului ca nu exista o acuza de coruptie, este o acuza de complicitate la abuz in serviciu".


"Vreau sa stiti ca abuzul in serviciu este o infractiune de serviciu, nu o infractiune de coruptie", a spus Videanu, nemultumit de utilizarea termenului "coruptie" in legatura cu acuzatiile care i se aduc.

 

CITITI SI: Adriean Videanu a fost RETINUT de DNA, in dosarul fostei sefe a DIICOT, ALINA BICA. Videanu este acuzat de COMPLICITATE LA ABUZ IN SERVICIU

 

Adriean Videanu, Dorin si Alin Cocos, Alina Bica si fostul ei consilier Florentin Mihailescu au fost arestati, sambata, prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

 

Referatul DNA cu propunerea de arestare : Videanu si-a transferat actiunile puse sub sechestru sotiei si copilului. Alina Bica le-a scos apoi de sub sechestru

 

Adriean Videanu si-a pasat actiunile asupra carora procurorii DIICOT instituisera sechestru sotiei si copilului, ulterior acestea fiind scoase de sub sechestru de catre Alina Bica, arata procurorii DNA in referatul cu propunerea de arestare a lui Videanu obtinut de Mediafax.

 

Potrivit documentului anchetatorilor, "rezulta cu evidenta, din cronologia naturii si destinatiei celor 80 actiuni, apartinand numitului Videanu Adriean, de la SC Titian Mar SA ca, anterior datei de 24.09.2013 cand s-a dispus in aceasta cauza luarea masurii asiguratorii in vederea instituirii unui sechestru asigurator, au fost efectuate demersuri pentru convertirea actiunilor nominative ale numitului Videanu Adriean in actiuni la purtator".
 

Faptul transformarii actiunilor nominative in actiuni la purtator a fost cunoscut la data de 24 septembrie 2013 cand s-a aplicat sechestru asigurator, mai arata procurorii. Transformarea actiunilor nominative in actiuni la purtator nu a modificat detinatorul, ci numai natura lor, mai explica acestia.

 

CITITI SI: ICCJ: Adriean VIDEANU, Alina BICA, Florentin MIHAILESCU, Dorin si Alin COCOS au fost ARESTATI. Decizia nu este DEFINITIVA


"Depunerea actiunilor la purtator, deci momentul la care acestea nu mai apartineau numitului Videanu Adriean, a avut loc la data de 4.10.2013 cu ocazia Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor. In acel moment, la acea data, de 4.10.2013 din cele 160 actiuni la purtator cate 50% au revenit numitilor Videanu Andrei Valentin si Videanu Diana Alexandra", se arata in referat.
 

Procurorii sustin ca, prin instrainarea actiunilor, desi se aflau indisponibilizate ca urmare a masurii sechestrului, "inculpatul Videanu Adriean s-a situat deja in sfera infractionala".
 

In 25 februarie 2014, Alina Bica, printr-o ordonanta data ca procuror-sef al DIICOT, cu incalcarea prevederilor legale de competenta, a ridicat sechestrul asigurator dispus asupra actiunilor lui Videanu. "Ridicarea masurii asiguratorii, prin decizia abuziva a numitei Bica Alina Mihaela si complicitatea numitului Videanu Adriean, pericliteaza si ingreuneaza recuperarea prejudiciului, prin posibilitatea si facilitarea instrainarii actiunilor respective", noteaza procurorii in acelasi referat.

 

Sechestrul asigurator asupra actiunilor lui Videanu fusese dispus in dosarul Romgaz-Interagro al fostului ministru al Economiei. In acel dosar instrumentat de DIICOT, Videanu este cercetat alaturi de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 de dolari si punerea in pericol a sistemului energetic national pe segmentul gazelor naturale.

 

Procurorul general al Romaniei Tiberiu Nitu a verificat si infirmat, vineri, ordonanta fostului sef al DIICOT Alina Bica prin care aceasta a ridicat sechestrul asupra actiunilor la Titian Mar ale lui Videanu, iar DIICOT incearca recuperarea acestora, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

 

Bica si Videanu au fost arestati sambata dimineata, fiind acuzati de abuz in serviciu si respectiv complicitate la aceasta actiune, pentru ridicarea sechestrului asupra actiunilor mentionate.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22