AEP are termen de 48 de ore pentru elaborarea unui proiect la votul prin corespondenta

Tudor Despina | 12.10.2015

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) are termen pana miercuri sa elaboreze un proiect de lege privind votul prin corespondenta, legea urmand a fi aplicata incepand cu alegerile din 2016.

Pe aceeași temă

 

Potrivit Hot News, PSD si PNL au cazut de acord in cadrul sedintei de luni din Comisia de cod electoral asupra unor principii ale viitoarei legi a votului prin corespondenta.

 

Social-democratul Gabriel Vlase, seful comisiei, a cerut AEP sa vina cu un proiect de lege pana miercuri dupa-amiaza.

 

Vlase a spus ca, in urma discutiilor avute cu reprezentantii AEP, a inteles ca deja exista un proiect in lucru, in acest sens. Baza legii urmeaza a fi discutata maine in comisie, iar o forma finala fiind asteptata miercuri.

 

PNL: Social-democratii, intre cinism si nepasare

 

La sfarsitul saptamanii trecute, liberalii i-au cerut demisia sefului Camerei Deputatilor, acuzandu-l pe Valeriu Zgonea ca gestioneaza prost votul prin corespondenta. Mai mult, opozitia sustinea atunci ca PSD arata pe acest subiect o atitudine de cinism si nepasare.

 

Astfel, deputatul liberal Ovidiu Raetchi cerea, in 8 Octombrie, plecarea “urgenta” a lui Valeriu Zgonea (PSD) de la sefia Camerei, pentru felul in care gestioneaza problema votului prin corespondenta.

 

"Am impresia că Liviu Dragnea și Valeriu Zgonea, cuprinși de beția puterii în PSD, pentru că se văd deja în postura de unici lideri ai partidului, cred că îi pot călca în picioare pe românii din Diaspora. Spre stupoarea mea, observ că Valeriu Zgonea a mai găsit un pretext stupid pentru a amâna votul prin corespondentă și dă vina pe Autoritatea Electorală Permanentă. Mai mult, spune că votul ar putea fi adoptat de-abia în februarie 2016”, arata Raetchi intr-un comunicat. Liberalul acuza “modul sinistru si ticalos” in care Zgonea abordeaza chestiunea votului prin corespondenta.

 

Reactia a venit dupa ce Zgonea a spus la RFI ca o solutie in privinta votului prin corespondenta ar putea fi data “la inceput de sesiune viitoare, undeva in februarie”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22