AEP propune instituirea votului electronic și prin corespondență până la alegerile prezidențiale

Redactia | 30.05.2019

Președintele AEP, Constantin Mitulețu-Buică, a propus înființarea unui grup de lucru interinstituțional în vederea intoducerii votului electronic și prin corespondență până la prezidențiale.

Pe aceeași temă

”(...) președintele AEP (Constantin Mitulețu Buică - n.r.) a propus inițierea, în cel mai scurt timp posibil, a unui grup de lucru interinstituțional care să păstreze aceeași structură și care să vizeze identificarea soluțiilor de eficientizare a proceselor electorale, în vederea introducerii votului electronic și/sau prin corespondență până la alegerile prezidențiale din acest an și a eliminării din secțiile de votare a listelor electorale tipărite (s.n)”, transmite Autoritatea Electorală Permanentă într-un comunicat remis presei joi.

Propunerea a fost inițiată în cadrul unei întâlniri de miercuri a președintelui AEP cu reprezentanții instituţiilor naţionale cu atribuţii în organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

AEP spune că ”reprezentanții MAE au informat cu privire la apariția unor tentative de dezinformare și de răspândire a știrilor false care au fost combătute imediat, prin urmare nu au generat efecte nocive la scară largă”, informează AEP.

”Din concluziile grupului de lucru a reieșit faptul că cele două scrutine s-au desfășurat cu succes și fără incidente majore, iar colaborarea interinstituțională a fost eficientă”, este concluzia AEP.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22