AEP vine cu un draft al votului prin corespondenta. Cand va intra in plen (document)

Tudor Despina | 13.10.2015

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a prezentat, marti, un draft al proiectului de lege privind votul prin corespondenta, dupa scandaluri si acuze politice repetate intre putere si opozitie pe acest subiect.

Pe aceeași temă

 

Proiectul prezentat, marti, de AEP a fost insusit de Comisia de cod electoral, documentul urmand sa intre la Senat pentru amendamente, iar un vot in plen poate avea loc saptamana viitoare.

 

CITESTE SI: Continua acuzele reciproce pentru tergiversarea proiectului votului prin corespondenta

 

Reprezentantii AEP au facut o prezentare a legii in fata comisiei. Deputatul UDMR Marton Arpad a ridicat cateva obiectii si s-a declarat nemultumit de faptul ca nu a primit acest text de lege in e-mail, desi ceilalti colegi din comisie l-au primit. "Nu pot sa votez un proiect pe nepusa-masa", a obiectat Arpad, atunci cand s-a propus votarea acestui text de lege pe care urmeaza sa se aduca amendamente odata intrat in procedura legislativa.

 

Totusi, membrii comisiei au votat in unanimitate acest proiect de lege. Urmeaza ca proiectul sa primeasca amendamente, in termen de sase zile, in Senat, ceea ce ar insemna ca marti sau miercuri, saptamana viitoare, Senatul sa voteze in plen acest proiect de lege, transmite Hot News.

 

Proiectul de lege intra in Biroul Permanent al Senatului, prima camera sesizata, convocat special pentru maine la ora 10.00, potrivit anuntul facut de Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

 

De cealalta parte, liberalii sustin ca, daca nu sunt amanari in procedura legislativa, proiectul ar putea fi adoptat in Camera Deputatilor cel mai devreme in 4 Noiembrie.

 

Totusi, seful Camerei, Valeriu Zgonea, spunea recent ca toata aceasta planificare e doar o interpretare a presei, iar legea ar putea intra in vigoare abia in luna Februarie 2016. In plus, AEP a reactionat la criticile aduse de Zgonea, aratand ca Autoritatea nu are drept de initiativa legislativa.

 

De altfel, AEP a prezentat in Comisie o nota de prezentare si un studiu comparativ cu alte state care au un sistem asemanator.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22