Aflată la Podgorica, Dăncilă i-a mulțumit premierului muntenegrean că se află la Pristina

Dora Vulcan | 25.07.2018

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut miercuri o conferinţă de presă comună cu premierul muntenegrean Duško Marković, în care a spus că se bucură să fie la Pristina (capitala Kosovo), în loc să spună Podgorița, capitala statului Muntenegru.

Pe aceeași temă

 

 

 

Gafa are multiple conotații negative: cea legată de de cunoașterea unor noțiuni minime - nu știe care este capitala Muntenegrului, cea care dovedește că nu știe pe ce lume se află, pe unde merge în vizită oficială ca reprezentant al statului român - nu ai voie ca premier al unei țări, în conferința de presă comună cu omologul să nu știi numele capitalei statului în care te afli în vizită, și una extrem de delicată, legată de faptul că tocmai a numit capitala unui stat pe care România nu l-a recunoscut. 

 

În înregistrarea conferinţei prezentată de Guvernul din Muntenegru, momentul în care premierul român rosteşte „Pristina” este fără sonor, remarcă jurnaliștii de la Digi 24. 

 

„Mă bucur să fiu astăzi la Pristina, în prima vizită a unui prim-ministru român în Muntenegru”, a spus Dăncilă.

 

Translatorul a sesizat greşeala şi a corectat automat traducând ”Podgorica” - capitala Muntenegrului și localitatea în care Dăncilă se afla pentru a susține conferința de presă comună cu omologul muntenegrean.

 

De asemenea, Guvernul muntenegrean a cenzurat greşeala făcută de prim-ministrul Viorica Dăncilă, pe linkul canalului de youtube al Guvernului din Muntenegru (video jos) către înregistrarea conferinţei de presă neauzindu-se, la minutul 6:03, când Dăncilă rosteşte „Pristina”. De asemenea, comentariile sunt dezactivate.

 

 

Executivul de la Bucureşti a întrerupt de pe contul de Facebook transmisiunea live a conferinţei de presă, iar ulterior nu a mai publicat vreo înregistrare cu aceasta.

 

Premierul Viorica Dăncilă se află, în perioada 25-27 iulie, într-o vizită oficială în Muntenegru şi în Republica Macedonia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22