AFP: Putin, cea mai influenta personalitate in 2014

P.c. | 13.12.2014

Pe aceeași temă

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a ocupat primul loc in clasamentul celor mai influente sau marcante personalitati ale anului 2014, intocmit de agentia AFP. In clasamentul similar intocmit anul trecut, pe primele locuri figurau Edward Snowden, presedintele Iranului si tanara pakistaneza Malala Yousafzai, co-laureata a Premiului Nobel pentru Pace. Ca si Malala, Papa Francisc este prezent in acest top pentru al doilea an consecutiv, informeaza AFP, conform ziare.com


In topul AFP 2014, primul loc este ocupat de presedintele Rusiei, Vladimir Putin. In varsta de 62 de ani, presedintele rus a devenit dintr-un aliat dificil al Occidentului, actorul central al unei confruntari care ameninta sa se transforme in orice moment intr-un nou "Razboi rece", comenteaza autorii clasamentului.
 

Locul doi este ocupat de Abou Bakr Al-Baghdadi, irakianul nascut in 1971 si sef al gruparii Statul Islamic, care a bulversat geopolitica Orientului Mijlociu in acest an.

Papa Francisc este mentionat pentru stilul nou introdus odata cu pontificatul sau, dar si pentru ca le-a cerut liderilor si intelectualilor musulmani sa condamne violentele jihadistilor.


Joshua Wong, unul dintre liderii "Revolutiei Umbrelelor" care a vut loc in Hong Kong, dar si parintii lui James Foley, primul ostatic executat de Statul Islamic, apar si ei in acest clasament.
 

Autorii clasamentului nu l-au uitat nici pe Oscar Pistorius, protagonistul unei adevarate drame judiciare, condamnat pentru uciderea iubitei sale, si nici pe Jack Ma, fondatorul Alibaba, competitorul chinez al Amazon, eBay si Google.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22