Agentul României la CEDO, la un pas de demisie după o scrisoare dură primită de la CEDO

Dora Vulcan | 01.08.2019

Viorel Mocanu a stârnit furia CEDO după ce a pus sub semnul întreebării credibilitatea judecătorilor săi cerând recuzarea Iuliei Moțoc, judecători român la CEDO.

Pe aceeași temă

Agentul guvernamental al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), Viorel Mocanu, care a schimbat apărarea în cazul Dragnea vs. România și a transmis observații critice în dosarul Kovesi vs România, ar putea să-și dea demisia, au declarat pentru HotNews.ro surse din Ministerul Afacerilor Externe.


Mocanu ar fi primit de la CEDO o scrisoare „foarte dură”, pentru că a pus în discuție credibilitatea Curții și a judecătorilor acestora, după ce ar fi cerut recuzarea Iuliei Motoc, au precizat sursele citate.

Publicația a scris în luna mai că Viorel Mocanu, abia numit agent guvernamental al României la CEDO a schimbat linia de apărare a României în procesul deschis de Liviu Dragnea la CEDO, cerând aplicarea precedentului invocat chiar de avocatul lui Dragnea. Imediat ce a fost pus în funcția în care reprezintă statul român în procesele de la CEDO, Mocanu a transmis Curții 7 pagini de observații, plus anexe, în care nu doar că nu combate afirmațiile „adversarului” său, avocatul lui Liviu Dragnea, dar le și susține, scrie publicația citată.

Odată cu preluarea funcției de agent guvernamental al statului român la CEDO, Mocanu a fost și avansat de la funcția de director în MAE la cea de secretar de stat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22