Agresorii jandarmeriței de la protestul din 10 august, condamnați pentru ultraj.10.000 € despăgubire

Redactia | 28.12.2019

Cei șapte agresori ai femeii jandarm de la protestul din 10 august 2018, din Piața Victoriei, au fost condamnați de magistrații Judecătoriei Sectorului 1 la închisoare cu suspendare pentru ultraj.

Pe aceeași temă

Pedepsele sunt cuprinse între 1 an și 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

Doi dintre ei au fost condamnați și pentru uz de armă fără drept, după ce au furat arma jandarmeriței Ștefania Nistor, pierdută în învălmășeala în care Nistor a fost abandonată de colegii jandarmi. Arma a fost recuperată de poliția Capitalei după 10 zile.

Jandarmerița Ștefania Nistor va primi și un bonus de 10.000 de euro daune morale.

Decizia nu este definitivă.

Bărbații condamnați nu au voie să participe pentru 5 ani la proteste, la adunări publice sociale, culturale sau sportive.

Instanța a mai dispus ca inculpații să presteze muncă în folosul comunității în cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, la Administraţia Cimitirelor sau Crematoriilor Umane sau în cadrul Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare sau la Arhiepiscopia Bucureştilor.

Telenovela despre jandarmerița ”paralizată”. Dezinformările puse în circulație de purtătorul de cuvânt al jandarmeriei. Rolul jucat de Carmen Dan în telenovelă

Femeia făcea parte din forţele de ordine ale Jandarmeriei și a fost prinsă într-o învălmășeală la protestul din 10 august 2018, din Piața Victoriei, unde a fost abandonată de colegii-jandarmi. Ea a fost prinsă în mulţime alături de un alt coleg jandarm, timp în care mai mulți indivizi au încercat să o agreseze. Alţi protestatari au intervenit, însă, şi au făcut scut, pentru a-i apăra pe cei doi jandarmi, de unde au și fost scoși din mulțime.

Deși a plecat pe picioarele ei de la protest, fiind filmată și interceptată de jurnaliști în timp ce-și întreba colegii ”unde m-ați adus, măi fraților”, despre Ștefania s-a spus imediat, într-o declarație oficială făcută de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, George Enache, că ar avea coloana ruptă.

”Cea mai dificila interventie a fost sa explicăm parintilor colegei noastre ca fata lor s-ar putea să rămână paralizata pe viață”, spunea Georgian Enache la scurt timp de la evenimente, într-o intervenție televizată.

Declarația sa se încadra în seria de declarații făcute de oficialii de la PSD, aflat la guvernare, menită a acredita teza violenței protestatarilor, pentru a justifica reprimarea protestului cu o violență ieșită din comun a jandarmeriei care a gazat oameni pașnici, femei cu copii în brațe, indivizi care protestau liniștit.

Minciuna lui Enache a fost demontată, însă, chiar de colegul de salon al jandarmeriței, care a povestit presei că fata era într-o stare foarte bună și că a vorbit chiar ea cu familia la telefon toată noaptea de după protest.

Telenovela despre jandarmerița cu coloana ruptă, agresată de protestatari, a fost demontată din greșeală chiar de ministrul de atunci al Sănătății, Sorina Pintea, care a spus că jandarmerița este într-o stare bună și că va fi externată. Declarația lui Pintea a dat peste cap rolul pe care ministrul de atunci al Internelor, Carmen Dan, l-a jucat în aceeași piesă, lăsându-se fotografiată, cu o mimică îngrijorată, în vizită la spital, la jandarmerița internată.

Mai mult, despre jandarmeriță s-a spus că, de fapt, ar fi suferit o operație de mărire a sânilor, ea fiind fotografiată de jurnaliști la ieșirea din spital cu un bust semnificativ mai generos decât cel cu care a fost internată, așa cum o arată chiar imaginile alături de Carmen Dan.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22