ALDE decide miercuri dacă iese de la guvernare și candidatura lui Tăriceanu la prezidențiale

Laurentiu Gheorghe | 24.07.2019

Ședința de miercuri a Biroului Executiv al ALDE urmează să-l desemneze pe Tăriceanu candidat în cursa pentru Cotroceni, dar și să decidă dacă mai rămân în coaliție cu PSD sau se regrupează în opoziție.

Pe aceeași temă

Ședințele Biroului Permanent Executiv și ale Biroului Permanent Național ale ALDE vor avea loc de la ora 13.00, la Parlament. Reuniunile vor fi urmate de declarații de presă ale liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu, potrivit unui anunț al formațiunii.

Vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, i-a atacat marți pe partenerii de coaliție, după ce PSD a desemnat-o pe Viorica Dăncilă candidata proprie pentru prezidențiale fără să-i fi consultat pentru a desemna un candidat comun. El a precizat că este mirat de faptul că Viorica Dăncilă vorbește despre responsabilitate, în condițiile în care PSD a încălcat procedura desemnării prezidențiabilului, conform Mediafax.

„Am sentimentul că PSD nu vrea să fie un actor important în această campanie prezidențială și să aibă alte priorități decât câștigarea fotoliului prezidențiale. Mă mir că doamna Dăncilă vorbește de responsabilitatea în condițiile în care PSD și-a încălcat procedurile desemnării candidatului prezidențiale. Niciun sondaj nu consideră că doamna Dăncilă are prima șansă. Mâine (miercuri - n.r), în ședința ALDE, este aproape sigur că îl vom desemna pe domnul Tăriceanu candidat la prezidențiale. Tăriceanu e singurul care poate coagula voturi din mai multe partide și care are șanse reale în turul doi să îl învingă pe domnul Iohannis”, a afirmat Varujan Vosganian, marți, la Antena 3.

Cu toate că sunt nemulțumiți, vicepreședintele ALDE consideră că guvernarea trebuie să meargă mai departe în actuala formulă, deși partidul și-a pierdut încrederea în partenerul de coaliție.

„Guvernarea merge înainte. Chestiunea e că noi ne-am pierdut încrederea în partenerul nostru PSD. Vor trebui garanții suplimentare, la restructurare”, a explicat Vosganian.

În opinia deputatului ALDE, Viorica Dăncilă a intrat într-o competiție pentru prezidențiale fără a fi legitimită de vreun sondaj de opinie. "Personal nu am alt cuvânt decât nedumerire pentru că nu văd cum doamna Dăncilă, care e într-un proces de reabilitare, care sincer mergea destul de bine în ceea ce privește imaginea personală și PSD, intră acum într-o competiție pe care nu o legitimează niciun sondaj de opinie. PSD oricum are această problemă a unei oarecare izolări în spectrul politic, iar o candidatură a doamnei Dăncilă nu face decât să agraveze această poziție. Noi în Pro România vedem un aliat în susținerea domnului Tăriceanu la Președinția României”, a adăugat Varujan Vosganian.

Premierul Viorica Dăncilă a fost desemnată marți de către social-democrați să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22