ALDE, desființat în Parlament: Ultimii șase deputați ALDE trec la grupul PSD din Cameră

Laurentiu Gheorghe | 03.06.2020

Cei șase deputați ALDE, care încă nu se transferaseră la social-democrați, s-au alăturat grupului parlamentar al PSD, a anunțat Varujan Vosganian în plenul Camerei Deputaților.

Pe aceeași temă

„Vă informez că următorii deputaţi ALDE, începând de astăzi, 3 iunie, se vor afilia grupului parlamentar al PSD”, a anunțat Vosganian.

Cei șase deputați ALDE sunt: Varujan Vosganian, Anton Anton, Constantin Avram, Steluţa Cătăniciu, Daniel Olteanu și Doru Oprişcan.

Deputații ALDE erau neafiliați, în condițiile în care grupul lor a fost dizolvat în septembrie 2019, după ce coaliția PSD-ALDE s-a rupt, iar mai mulți membri ALDE au trecut la PSD. ALDE nu mai are grup nici la Senat, acesta fiind dizolvat tot în toamna anului trecut, după ce Teodor Meleșcanu a trecut la PSD, pe fondul scandalului legat de susținerea sa pentru șefia Senatului.

Context

ALDE, prin Călin Popescu-Tăriceanu, negociază cu conducerea PSD o alianță electorală pentru a mai putea prinde ceva primării la alegerile locale și locuri eligibile pe listele PSD pentru viitorul Parlament.

Este o încercare de reanimare a defunctei USL, denumită generic USL 2.0, formată din PSD și rămășițele ALDE, la care să adere și formațiunea lui Victor Ponta, Pro România.

Diferența este că Ponta pune condiții greu de acceptat de către social-democrați, dat fiind că Pro România este creditată în sondaje cu mai mult de 5% din intențiile de vot, spre deosebire de Tăriceanu care, împreună cu partidul său, se situează sub marja de eroare a oricărui sondaj de opinie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22