ALDE: Guvernul Orban sacrifică alegerea primarilor în două tururi pentru a obține alegeri anticipate

Laurentiu Gheorghe | 16.01.2020

Într-un comunicat de presă transmis joi de conducerea ALDE se afirmă că guvernul ar fi trebuit să aleagă promovarea legii electorale prin OUG și nu prin asumarea răspunderii.

Pe aceeași temă

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu acuză guvernul Orban că prin alegerea variantei asumării răspunderii în fața Parlamentului dorește să forțeze inițierea moțiunii de cenzură de către PSD pentru a ajunge la alegeri anticipate și nu să se revină la alegerea primarilor în două tururi.

ALDE a transmis joi un comunicat de presă în care afirmă că Guvernul ar fi trebuie să dea OUG pentru

„ALDE a susținut și susține în continuare alegerea primarilor în două tururi! Decizia Guvernului de asumare a răspunderii pe modificarea legislației electorale pentru alegerile locale este una regretabilă. Considerăm că nu calea asumării răspunderii era cea adecvată, ci, așa cum ALDE a cerut, adoptarea unei ordonanțe de urgență, care, pe lângă avantajul intrării în vigoare imediate, putea ulterior fi și dezbătută în Parlament pentru orice modificare. Atragem atenția Guvernului că o eventuală demitere a sa în Parlament, în urma adoptării unei moțiuni de cenzură, va bloca aplicarea alegerii primarilor în două tururi și păstrarea actualei legislații. Înțelegem, astfel, că se sacrifică alegerea primarilor în două tururi pentru forțarea alegerilor anticipate”, a transmis ALDE.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22