ALDE pretinde ca a incheiat un acord de colaborare cu M10 pentru parlamentare. M10 dezminte

Dora Vulcan | 13.10.2016

ALDE pretinde, intr-un comunicat de presa, ca a semnat joi un acord de colaborare cu M10 - partidul infiintat de Monica Macovei - pentru o colaborare politica la alegerile parlamentare din decembrie anul aceta. Imediat, M10 a dezmintit informatia.

Pe aceeași temă

 

 

 

Sub titlul " Partidul M 10 sprijină candidații ALDE la alegerile parlamentare", ALDE anunta - intr-un comunicat publicat pe pagina sa - ca ar fi incheiat un acord de colaborare cu M10. 

 

 

"Conducerea Alianței Liberalilor și Democraților a semnat, astăzi, un acord privind o viitoare colaborare politică cu formațiunea politică M 10, reprezentată de către secretarul general al partidului, Ovidiu Simion.

 

Această colaborare politică parafează înțelegerea dintre cele două partide politice, prin care M10 va sprijini candidații ALDE la viitoarele alegeri parlamentare, care au loc pe 11 decembrie.

 

Alianța Liberalilor și Democraților este reprezentantul cetăţenilor în Parlamentul României, care susține drepturile şi libertăţile cetăţenilor, idei ce sunt promovate și de către partidul M 10", se spune in textul comunicatului.

 

 

M10 dezminte orice colaborare

 

 

"Conducerea Partidului M10, reprezentată de membrii Biroului Politic Naţional, dezminte categoric informaţia din comunicatul ALDE privind vreun acord de colaborare de orice natură cu Partidul M10. În mod evident, nu vom susţine nici un candidat ALDE la alegeri.
Ne exprimăm surprinderea că astfel de minciuni şi dezinformari sunt promovate de ALDE. Membrii partidului strâng în acest moment semnături numai pentru M10.
Dacă se va confirma faptul că secretarul ge
neral interimar al M10 a angajat Partidul fără mandat de la BPN, acesta va suporta consecinţele, fiind sancţionat conform prevederilor Statutului Partidului M10", spune M10 intr-un comunicat de presa emis de biroul politic al formatiunii, pe pagina sa de Facebook a formatiunii politice. 

 

 

Monica Macovei: Conducerea M10 nu a semnat niciun protocol cu ALDE

 

Conducerea M10 nu a semnat niciun protocol cu ALDE, a declarat joi, pentru Agerpres, europarlamentarul Monica Macovei, membru fondator al M10, care a anunțat că va propune excluderea din partid a secretarului general interimar dacă a făcut acest lucru fără a avea un mandat din partea Biroului Politic Național.

 

"Am văzut acest comunicat al ALDE acum circa o oră și sunt foarte surprinsă și șocată că astfel de minciuni și dezinformări sunt date de ALDE care este un partid parlamentar. Deci, pe scurt, M10 nu a semnat niciun protocol cu ALDE, M10 conducerea formațiunii, adică M10 - Biroul Politic Național. Nu vom susține candidații ALDE, nu avem nicio colaborare și nici nu avem de gând vreodată să avem vreo colaborare cu ALDE", a afirmat Macovei, membru fondator al M10.

 

Ea a precizat că în cazul în care se confirmă că secretarul general interimar al M10, Ovidiu Simion, menționat în comunicatul ALDE, a semnat un protocol cu Alianța Liberalilor și Democraților va cere excluderea acestuia din partid: "S-a menționat în comunicatul ALDE că protocolul ar fi fost semnat de secretarul general interimar. Dacă această persoană a semnat protocolul și se confirmă asta, fără mandat de la BPN, pentru că un astfel de mandat nu a existat, atunci eu, personal, voi propune excluderea lui din partid."

 

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22