ALEGERI in Republica MOLDOVA: Coada imensa la sectia din Moscova

Fara Autor | 30.11.2014

Pe aceeași temă

Peste 10.000 de cetateni moldoveni, marea majoritate prorusi, se afla la coada la vot in Moscova. Autoritatile au trimis trupele de ordine “Omon”, pentru a face fata eventualelor incidente.

Potrivit Realitatea TV, au existat si incidente, fortele de ordine fiind nevoite sa intervina.

Moldova a organizat 95  de sectii de votare in strainatate. Cele mai multe – o treime, sunt in Italia, 11 in Romania, iar in Rusia – 5.

În străinătate au fost deschise 95 de secţii de votare pentru alegerile din 30 noiembrie. O mare parte din secții, aproape o treime din ele sunt deschise în Italia.

Cele mai mari cozi s-au format la Moscova, unde asteptau sa voteze, in jurul orei 15.00, aproximativ 15.000 de persoane.

In acest an, autoritatile au infiintat cinci sectii de vot pe teritoriul Federatiei Ruse, comparativ cu doar una, la precedentele alegeri.

"La sectia de vot din Moscova sunt prezenti foarte multi moldoveni, dar vom face fata lucrurilor. Totul se desfasoara conform legislatiei. In functie de numarul de alegatori, vom lucra si peste program", a declarat presedintele biroului electoral din Moscova, Anatol Patrascu, citat de publika.md.

La una dintre cele doua sectii din Moscova a votat si Renato Usatii, liderul partidului “Patria”, pe care oamenii l-au lasat sa intre peste rand.

El a postat pe net filmarea momentului in care a stampilat “Patria”, partidul pe care-l conduce si care a fost scos din cursa (joi, 27 noiembrie), intrucat a fost finantat de Moscova.

Pe buletinul de vot, in dreptul partidului "Patria" este inscriptionat "RETRAS", iar alegatorii au fost informati ca toate voturile acordate acestei formatiuni vor fi invalidate. Potrivit sondajelor de pana saptamana trecuta, spune AP, 13% din alegatori declarau ca vor vota "Patria".

Partidul este acuzat ca a primit ilegal, din Rusia, o finantare de jumatate de milion de euro.

Usatii a parasit Moldova in noaptea de joi spre vineri, pentru a evita arestarea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22