Alegeri interne PDL. Conducerea comisiilor dată pe mâna

Fara Autor | 07.10.2011

În acest week-end vor avea loc alegerile interne ale PDL, unde șefia comisiilor de specialitate din partid se dezbate între Gheorghe Falcă și Mircea Andrei. Pentru comisia de infrastructură a fost ales deja Marin Anton. Astfel, cei trei deputați vor intra automat și în Biroul Permanent Național (BPN). Potrivit unor surse, Gheorghe Falcă ar urma să candideze la Comisia de administraţie, iar Mircea Andrei la Comisia de justiţie. Marin Anton a candidat și a fost ales la Comisia pentru infrastructură, energie şi mediu. Raluca Turcan îşi doreşte şefia Comisiei de educaţie şi cultură, iar Ioan Botiș a fost ales, acum câteva zile, președinte al Comisiei de muncă.

Pe aceeași temă

În acest week-end vor avea loc alegerile interne ale PDL, unde șefia comisiilor de specialitate din partid se dezbate între Gheorghe Falcă și Mircea Andrei. Pentru comisia de infrastructură a fost ales deja Marin Anton. Astfel, cei trei deputați vor intra automat și în Biroul Permanent Național (BPN).
Potrivit unor surse, Gheorghe Falcă ar urma să candideze la Comisia de administraţie, iar Mircea Andrei la Comisia de justiţie. Marin Anton a candidat și a fost ales la Comisia pentru infrastructură, energie şi mediu. Raluca Turcan îşi doreşte şefia Comisiei de educaţie şi cultură, iar Ioan Botiș a fost ales, acum câteva zile, președinte al Comisiei de muncă.

Mircea Andrei, avere de șeic

Mircea Andrei este fost procuror, actualmente avocat, devenind în 2008 Senator al acestui partid.
A fost unul dintre avocații lui Sorin Ovidiu Vântu, chiar dacă notorietatea sa în avocatură nu-l precede. Averea, însă este declarată.

Imobile:
- 6 ha din Parcul Snagov, pe care le deține alături de vechiul său partener de afaceri Viorel Gheorghiu și de Sorin Roșca Stănescu
- 10 ha teren agricol în Giurgiu
- 11 mp teren intravilan în Prahova
- 665 mp teren intravilan în București
- 455 mp teren intravilan în București
- 3 apartamente în București
- 3 case în București
- un Mercedes Benz S 500 și un BMV X5
- bijuterii în valoare de 80.000 de euro
- tablouri în valoare de 70.000 de euro
- pietre de mină în valoare de 25.000 de euro
- timbre în valoare de 225.000 de euro

Conturi:
-Deutshe Bank – Elvetia – 7 milioane de euro + 40.000 euro
-BCR – peste 3 milioane de euro
-ING Bank – 54.000 de euro
-ING Bank - 7.722 ron
-ING Bank – 2.044 euro
-ING Bank – 15.000 euro

Împrumuturi acordate în nume personal de peste 2 milioane de euro, 135.000 ron și 105.000 dolari.

Contracte de reprezentare a statului
Cabinetul de avocatura „Mircea Andrei si Asociatii” a obtinut, în 2009 și 2010, două contracte de consultanță juridică de la Consiliul Județean Giurgiu, în valoare totală de aproape 150.000 de euro. Toate contractele au fost încheiate nu în urma unei licitatii, ci prin selecție de oferte. Avocații firmei lui Mircea Andrei au reprezentat Consiliul Județean Giurgiu la privatizarea Societății Comerciale Uzina Termoelectrica (SCUT) Giurgiu.

Gheorghe Falcă, acuzații multiple

Gheorghe Falcă este primar al municipiului Arad, secretar executiv al PDL, membru în Biroul Politic Central, finul lui Traian Basescu, și a fost acuzat și judecat până acum:
- de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, urmat de obținerea unui avantaj patrimonial (în fapt, acuza de mită se referă la un schimb imobliar, o vilă contra unui apartament de bloc, în scopul de a ajuta doi oameni de afaceri să obțină un teren plasat pe domeniul public al municipiului la un preț de trei ori mai mic decît cel real);
- a obținut contracte pe bani publici oferite cu dedicație (fie de către Falcă, fie către Falcă);
- că este capul mafiei PDL din vămile de vest.

Primarul Aradului a fost trimis în judecată în urmă cu patru ani sub acuzaţia că a primit mită sub forma unui schimb imobiliar: a primit o vilă în schimbul unui apartament de bloc pentru a-i ajuta pe doi oameni de afaceri să obţină un teren din centrul Aradului la un preţ sub evaluat. Este vorba despre un teren de peste cinci hectare situat în zona centrală a oraşului, pe care fusese amplasată fabrica Zahăr SA şi care a fost vândut de Consiliul Local firmei Elcon, în 2006 pentru 840.000 de euro. O zi mai târziu, compania cumpărătoare a terenului l-a vândut mai departe cu aproape trei milioane de euro. Acest proces încă nu s-a finalizat.

Marin Anton, afaceri necurățate

Anton se află sub ancheta Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), cunoscut şi din implicarea sa în afacerea RAFO. Potrivit estimărilor făcute de revista Forbes, Marin Anton, în prezent secretar de stat la Ministerul Mediului are o avere de opt-nouă milioane de euro. Agenţii de integritate încearcă să vadă cât la sută din această avere ar putea fi justificată. Noul venit în conducerea PDL stăpâneşte peste două milioane de metri pătraţi de pământ, are două maşini BMW (X5, M6), o colecţie de tablouri de 160 de mii de euro şi bijuterii de aproape 100 de mii de euro. Marin Anton are acţiuni la 11 firme şi a dat cu imprumut peste 300 de mii de euro.

Ioan Botiș, munca cu scandal

Botiș a fost ministrul Muncii din septembrie 2010 până în martie 2011, când a fost nevoit să demisioneze, fiind implicat într-un imens scandal. Soţia sa, Ligia Botiş, a fost angajată consilier în echipa managerială a proiectului "Şansa la demnitate". Proiectul a fost depus în format electronic pe 19 septembrie, la 16 zile după ce Ioan Botiş a fost învestit ca ministru al Muncii.

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22