Alegeri la AUR. Contracandidatul lui George Simion, un deputat aproape anonim

Redactia | 26.03.2022

Claudiu Târziu nu candidează la Congresul partidului extremist AUR care va avea loc duminică, conform informațiilor dintr-un comunicat transmis de AUR.

Pe aceeași temă

Cofondatorul partidului extremist face parte din echipa lui George Simion.

Contracandidatul lui George Simion este deputatul de Constanța Dănuț Aelenei, un membru cvasi-anonim al Alianței pentru Unirea Românilor.

Congresul va avea loc duminică și are ca scop alegerea noii conduceri a partidului, în urma modificărilor statutului formațiunii politice. Cel mai probabil, în urma congresului AUR va avea conducere unicefală și nu bicefală cum a fost până acum, formată din George Simion și Claudiu Târziu.

La congres vor participa 867 de delegați cu drept de vot, din toate filialele județene și diaspora, conform comunicatului AUR. George Simion și-a numit moțiunea ”România bogată: creștină și democrată”, în timp ce Dănuț Aelenei și-a numit proiectul electoral ”Mai multă democrație”.

Lista lui George Simion este deschisă de Claudiu Târziu și Sorin Lavric, toți trei înregistrând diferite derapaje în spațiul public, de la mesaj antisemit la narativul rusesc și agresiune fizică.

De altfel, întreaga ideologie a partidului extremist și antisemit AUR, bazată pe naționalism izolaționist, anti-europenism, naționalism economic, tradiționalist și ortodoxist se încadrează în tipul de narativ împins în Occident de propaganda Rusiei. La toate acestea se adaugă mesajul antivaccinist, intes venhiculat de Kremlin pe durata pandemiei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22