Alegeri suspecte la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad

Brindusa Armanca | 07.01.2020

Revista „22” a primit la finele anului trecut o sesizare de la un grup de profesori ai Universității „Aurel Vlaicu” din Arad

Pe aceeași temă

Revista „22” a primit la finele anului trecut o sesizare de la un grup de profesori ai Universității „Aurel Vlaicu” din Arad referitoare la alegerile pentru funcția de rector, care au avut loc în 11 decembrie 2019. A candidat pentru al treilea mandat Ramona Lile, supranumită „regina plagiatelor”, fiindcă a comis nu mai puțin de 12 plagiate (vezi și www.plagiate.ro), dintre care pentru unul a fost sancționată, iar celelalte stau la murat din 2016 în Consiliul Național de Etică-CNESCDTI. Aflată, alături de alți pesediști, dar și de câțiva liberali, pe lista celor zece rectori care eludează legea pentru a nu părăsi jilțul, Ramona Lile a avut grijă să transmită contracandidaților potențiali semnale descurajante, așa că a candidat singură. Însă, din graba ca nu cumva un nou guvern să pună piedici candidaturilor chestionabile, alegerile s-au desfășurat în avans (termenul era martie 2020) și invers: nu de jos în sus, ci mai întâi rectorul, abia apoi Senatul și restul structurilor. Documentul primit la redacție semnalează numeroase încălcări metodologice, cu liste de votanți incorecte, locație fără cabine de vot etc. Interesant este aspectul buletinului de vot, care nu conține nicio opțiune de vot negativ: un pătrat cu numele Lile Ramona pe care să se pună ștampila și atât.„Pentru prima dată în istoria UAV, alegerile s-au desfășurat pe șest și sub semnul tăcerii. Nu există nicio informație pe site, pe pagina de Facebook a universității, în presă sau în mediul online că aceste alegeri au avut loc”, precizează autorii sesizării.

Sunt numeroase alte ciudățenii de luat în vizor în această universitate, unde s-au făcut zeci de angajări pe posturi inventate în ultimii doi ani - vezi scandalul rețelei de corupție Căpraru, PSD & Co.- , universitate unde în 2017 a intrat poliția în mafia diplomelor de la Stiințele Educației, unde se pune la cale o nouă impostură cu o școală doctorală de comunicare, asigurată de oameni care nu au nicio calificare în domeniu. Dar despre acest subiect, în alt articol.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22