Alertă la Timișoara: 3 decese după o dezinsecție. Un bloc evacuat, un restaurant și un club închise

Laurentiu Gheorghe | 18.11.2019

Reprezentantii ISU Timis au transmis, luni dupa amiaza, ca au fost descoperite substante neurotoxice in blocul din Timisoara unde trei persoane au murit dupa o dezinsectie.

Pe aceeași temă

„Din prima cercetare chimica s-a constatat pe casa scarii intre etajul 3 si 4 prezenta slaba a unei substante neurotoxice, la etajul 3 s-a constatat un nivel mediu. Nu s-a constatat prezenta unor substante radioactive”, a declarat reprezentantul ISU Timis, Lucian Mihoc, prezent la fata locului.

Oficialul ISU a precizat ca firma care a realizat dezinsectia a mai facut aceeasi operatiune si la un club si un restaurant, iar localurile au fost inchise.

„Am trimis un echipaj de prima cercetare CBRN (chimice, biologice, radiologice şi nucleare – n.r.). Nu au fost mentionate probleme sau identificate persoane care sa fie intoxicate, dar pentru a preintampina orice astfel de situatie, aceste localuri au fost inchise. Ne asigura sprijinul atat echipajul de jandarmi, cat si de politie pentru a interzice accesul total.

Dupa prima cercetare, vom lua masurile care se impun: ventilarea si deschiderea spatiului”, a spus acesta.

Intrebat de jurnalisti daca a fost detectat aluminiu, informatie prezentata pe surse in presa, reprezentantul ISU a spus ca este vorba despre o substanta neurotoxica si ca s-a detectat un nivel slab pentru etajul 4, nivel mediu pentru etajul 3 si nivel slab pe casa scarii.

La randul sau, subprefectul de Timis, Daniel Cristian Frantescu, a declarat ca datele preliminare au aratat ca ar fi fost folosit pesticid, in blocul din Timisoara.

Amintim ca, in weekendul 16-17 noiembrie, mai multi locatari de pe strada Mioritei din Timisoara, numarul 8, au semnalat la 112 ca se simt rau, iar luni s-a anuntat ca trei persoane, intre care doi copii. Toti prezentau simptome de intoxicare, dupa ce in bloc s-a facut dezinsectie.

Reprezentantii Politiei au transmis ca in prezent a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22