Alesii locali TRASEIȘTI nu isi pierd mandatele. Amendamentele PNL, respinse

P.c. | 17.02.2015

Pe aceeași temă

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins amendatele PNL la Legea de respingere a OUG 55 care implicau faptul ca aleşii locali care au trecut de la un partid la altul isi vor pierde mandatul, informează Evenimentul zilei.

 

Legea de respingere a OUG 55 va avea un singur articol de respingere a ordonanţei, fără a numi şi efectele ordonanţei, aşa cum a solicitat Curtea Constituţională.

 

"Cum rămâne cu efectele? Avem un articol unic în care spunem că respingem OUG 55, dar decizia Curţii spune că trebuie să reglementăm efecte", a spus Gabriel Andronache, deputat PNL. "Efectul, dacă mă întrebaţi pe mine, juridic, este exact că nimeni nu va mai putea vreodată să dea o asemenea ordonanţă, pentru că ea a fost declarată neconstituţională", i-a răspuns preşedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciucă.

 

CITITI SI: CURTEA CONSTITUTIONALA: OUG 55 din 2014 privind MIGRATIA alesilor locali este NECONSTITUTIONALA

 

"Deci povestea aceasta tristă, din punct de vedere politic, nu va mai putea fi repetată şi cred că este efectul cel mai important, pentru că odată declarată neconstituţională, nu ordonanţa, ca procedură, ci fondul ordonanţei, nu va putea fi repetat nici prin ordonanţă, nici prin alt act normativ, chiar şi atunci când vorbim de legi. Este opinia mea”, a mai spus Ciucă.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22