Alexandru Mazăre, condamnat la închisoare, pe urmele fratelui (Radu), fost primar PSD al Constanței

L. G. | 10.05.2022

Fratele fostului primar PSD de Constanța, Alexandru Mazăre (fost deputat PSD), condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare pentru corupție, de negăsit, fiind dat în urmărire națională.

Pe aceeași temă

Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre şi fost deputat PSD, a fost condamnat definitiv, marţi, 10 mai, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 3 ani închisoare cu executare într-un dosar de corupţie legat de construirea de locuinţe sociale în campusul „Henri Coandă” din Constanţa.

Polițiștii care l-au căutat la adresa de domiciliu pentru a-l duce în arest, nu l-au mai găsit la adresa declarată, fiind dat în urmărire națională.

„Marți, 10 mai, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale - Biroul Urmăriri au desfășurat activități privind punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei de 3 ani de închisoare, emis pe numele unui bărbat, de 50 de ani, condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații” informează Inspectoratul de Poliție Județean Constanța.

Acesta nu a fost identificat la adresa de domiciliu, fiind efectuate verificări la reședințele și locurile în care bărbatul s-ar putea afla.

Conform sursei citate, bărbatul a fost dat în urmărire națională.

Alexandru Mazăre este căutat de oamenii legii și în localitatea Valu lui Traian, acolo unde locuiesc socrii acestuia, dar și la proprietățile familiei.

Surse din cadrul IPJ Constanța au declarat pentru Ziua de Constanța că Alexandru Mazăre va fi escortat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce va fi găsit.

Iniţial, la instanţa de fond, Alexandru Mazăre fusese achitat pentru complicitate la luare de mită, având de plătit doar o amendă penală de 5.000 lei pentru fals în declaraţiile de avere, însă un complet de cinci judecători de la ICCJ a admis apelul DNA şi a decis ca fostul parlamentar să primească trei ani de închisoare cu executare, fiind menţinută şi amenda penală.

De asemenea, magistraţii au dispus confiscarea de la Alexandru Mazăre a sumei de 80.000 de euro, primiţi ca mită, el având de plătit şi cheltuieli judiciare de 10.000 lei.

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, și omul de afaceri Avraham Morgenstern au scăpat de închisoare deoarece a intervenit prescripția în dosarul în care erau judecați pentru dare, respectiv luare de mită privind licitația pentru construirea cartierului de locuințe sociale ”Henri Coandă”.

Decizia pronunțată marți, 10 mai, de Înalta Curte de Casație și Justiție este definitivă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22