Alexandru Muraru: Sala Tronului va fi folosită din nou ca sală de mese de către guvernul Dăncilă

Redactia | 10.01.2019

Istoricul Alexandru Muraru atrage atenția, într-o postare pe Facebook, că Sala Tronului va fi folosită din nou ca ”sală de mese de către Guvernul Dăncilă”.

Pe aceeași temă

Postarea istoricului Alexandru Muraru:

”În Sala Tronului, din Palatul Regal, locul de depunere a jurământului pentru Mihai I al României în 1940, dar și locul unde Mihai I a fost depus înaintea funeraliilor, va fi din nou folosit ca sală de mese de către guvernul PSD, în frunte cu Viorica Dăncilă.

Este un sacrilegiu fără precedent în istoria europeană și a preluării președinției UE, ca dineul oficial să fie organizat în mijlocul simbolului suprem al statalități și identității unui Stat Membru. Nicio țară europeană nu și-a permis să facă așa ceva, într-un suprem gest de nesocotire și de parodiere a simbolurilor naționale.

E ca și cum Franța ar organiza preluarea președinției cu un ospăț în Domul Invalizilor, sau Germania, în catedrala din Köln, sau Polonia în catedrala unde s-a făcut încoronarea regilor Poloniei.

Este cea mai scandaloasă organizare, o rușine de eveniment pe care Guvernul o pune la cale în această seară. Cancelariile occidentale vor afla de această bătaie de joc în câteva ore.

Este a treia oară în mai puțin de două luni când Guvernul face așa ceva.

Reamintesc faptul două evenimente au fost organizate anterior. În luna noiembrie, a fost organizat un dineu în Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei, actualul Muzeu de Artă al României, cu prilejul reuniunii Conferinţei Preşedinţilor Parlamentului European şi a Guvernului României. De asemenea, ultimul eveniment a fost organizat pe data de 17 Decembrie, atunci când o paranghelie a FashionTV TV a avut loc acolo.

Atunci, familia regală a României a fost refuzată de către Ministerul Culturii pentru a organiza în aceeași zi „Seara Corpului diplomatic acreditat la București”, fiind obligată să desfășoare evenimentul la Palatul Elisabeta, asta deși tradiția casei regale încă din perioada interbelică urma acest tipar, de a primi ambasadorii la Palatul Regal.”Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22