Alexandru Rafila va candida la alegerile parlamentare pe listele PSD: A fost un pas dificil

Laurentiu Gheorghe | 15.10.2020

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie va candida pe listele PSD București la alegerile pentru Camera Deputaților, a anunțat joi președintele Marcel Ciolacu.

Pe aceeași temă

Liderul PSD Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila au anunțat într-o conferință de presă comună candidatura reprezentatului României la OMS la alegerile parlamentare pe listele PSD.

Alexandru Rafila a spus că unul dintre obiectivele sale este accesul tuturor românilor la servicii medicale gratuite.

El a declarat că a refuzat oferta altui partid de a candida la Primăria București, spunând că administrația locală nu este aria sa de expertiză.

Întrebat de ce a ales PSD, el a spus: ”Cunosc PSD, a fost o întâlnire deschisă, fără condiții, iar domnul Ciolacu a înțeles că eu mai întâi sunt medic și voi respecta întotdeauna conștiința profesionale, și abia apoi voi fi membru de partid. De ce PSD? Pentru că după această propunere nu am primit o altă propunere în acest sens și nu cred că apartenența la un partid trebuie să fie considerată o vină. Spectrul politic trebuie profesionalizat”.

„A fost un pas dificil pentru mine, dar având în vedere că am avut o carieră administrativă în spate, am considerat că am suficient de multă experiență încât să pot să ajut nu neapărat PSD, ci această țară, să avem o legislație care să facă posibil un deziderat pe care nu l-am atins - accesul universal la servicii de sănătate”, a spus Rafila

Întrebat dacă se pot organiza alegeri pe 6 decembrie, Rafila a răspus: ”Vor fi decisive următoarele două săptămâni. Dacă trendul ascendent va fi rapid crescător, trebuie să existe o gândire a întregii clase politice legate de momentul oportun. Nu pot face pronosticuri. Cei care au responsabilitatea, la guvern și Ministerul Sănătății, vor putea să decidă în consecință pe baza datelor de la INSP”.

La rândul lui, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu a spus că i-a propus lui Alexandru Rafila să candideze din partea PSD ca specialist în probleme de sanatate publică:

"Aşa cum v-am promis şi dumneavoastră, şi colegilor mei, şi simpatizanţilor PSD de când am preluat funcţia de preşedinte al PSD, am spus foarte clar că partidul trebuie să se deschidă în primul şi în primul rând pentru specialişti din prima linie deja recunoscuţi atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Astăzi îi mulţumesc domnului prof. dr. Rafila că s-a alăturat echipei noastre şi sunt ferm convins că această luptă cu pandemia nu este una de conjunctură şi nu este o luptă care va dura foarte puţin timp. (...) Domnul Rafila trebuie să se regăsească în viitorul Parlament al României", a declarat Ciolacu în conferinţa de presă în care l-a prezentat pe Rafila.Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22