Alexei Navalni, opozant al lui Putin: SUA sa nu trimita arme letale Ucrainei ci sa impuna noi sanctiuni

P.c. | 18.03.2015

Pe aceeași temă

Alexei Navalni, unul dintre cei mai importanti opozanti ai Kremlinului, a declarat, intr-un interviu acordat The Washington Post, ca SUA nu ar trebui sa trimita arme Ucrainei pentru ca va alimenta astfel teoriile lui Putin legate de faptul ca americanii sunt de fapt cei care lupta in Ucraina, relateaza ziare.com


SUA considera ca inarmarea Ucrainei ar descuraja Rusia sa trimita soldati in estul Ucrainei, unde se desfasoara conflictul separatist. "Nu cred ca livrarile de arme, arme letale, vor schimba dramatic situatia (...) O victorie militara a Ucrainei impotriva Rusiei este imposibila. Putin va obtine noi argumente ca americanii lupta in razboiul din Ucraina si nu ucrainenii", a spus Navalni.
 

Navalni se indoieste ca Putin va fi indepartat curand de la putere, considerand ca acesta se pregateste sa ramana la putere tot restul vietii, alimentand razboiul in Ucraina si facand alti pasi pe care miscarea de opozitie nici nu si-a imaginat ca i-ar putea face. "Noi am subestimat cat de departe este pregatit Putin sa mearga pentru a-si mentine puterea si popularitatea", a aratat Navalni.

 

CITITI SI: Kremlinul si RAZBOIUL INFORMATIEI: Sute de studenti sunt angajati pentru a disemina pe internet perspective pro-Kremlin si anti-Vestice

 

Navalni crede ca mult mai eficient decat armele trimise Ucrainei ar fi un program extins de interdictii de calatorii in Occident pentru sustinatorii Kremlinului: "Introducerea de vize si restrictii financiare pentru oligarhi loveste regimul lui Putin mai tare decat dronele (...) Sanctiunile personale ar trebui introduse nu impotriva a 12 persoane, ci impotriva celor care au creat razboiul, impotriva a o mie de persoane", a spus opozantul Kremlinului.

 

Navalni sustine ca multi dintre cei mai vocali sustinatori ai regimului lui Putin tin la vacantele lor in sudul Frantei si la Miami si asta inseamna ca sunt mai vulnerabili decat elita sovietica. "Asta ar creste costul cooperarii lor cu Putin. Si ar putea ajuta in cele din urma la divizarea elitelor", a mai spus opozantul.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22