Alți 19 refugiați, de astă dată irakieni, prinși în timp ce încercau să fugă din România

Dora Vulcan | 16.09.2017

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Poliţiei de Frontieră Curtici au depistat vineri nouăsprezece cetăţeni din Irak, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară.

Pe aceeași temă

 

 

 

Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 500 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici pentru cercetări, transmite Poliția de Frontieră.

 

S-a stabilit că sunt cetăţeni din Irak, patru femei, unsprezece bărbaţi şi patru minori, solicitanţi de azil în România, adulţii având vârste cuprinse între  23 şi 37 de ani, iar minorii între 2 si 16 ani.

 

La cercetări, cetăţenii irakieni au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă. Au mai relatat că s-au deplasat cu autoturisme taxi până în localitatea Curtici, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii.

 

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22