Alianța USR-PLUS a identificat 13 site-uri de fake-news care promovează PSD

Laurentiu Gheorghe | 24.09.2019

Alianța USR-PLUS a publicat pe Facebook o listă cu 13 site-uri pe care se promovează fake-news și a căror vizibilitate este asigurată de reclamele plătite pentru redistribuirea știrilor.

Pe aceeași temă

Site-urile identificate sunt: Ciuma Rosie, Guvernare.net, Info360, Informeaza-te, IQstiri, Litere.net, Politice.net, Rasu Plansu, Salvam Romania, Stiri Financiare, Stiri Politice, Romania Politica, Romania Puternica.

Despre două dintre ele, Litere.net și Politice.net, PressOne a scris că sunt deținute de societatea Twenty Media SRL care a primit în 2017 și 2018, peste 850.000 lei de la PSD.

„O campanie coordonată împotriva USR PLUS am putut observa și la alegerile europarlamentare, când au fost închise mai multe pagini, conturi false și grupuri asimilate PSD. Administratorii a doua din paginile mașinăriei de propagandă, Litere.net și Politice.net, au beneficiat în campania de la europarlamentare, așa cum au arătat investigațiile jurnalistice, de contracte din partea PSD în valoare de 850.000 de lei”, a transmis USR-PLUS luni seară.

De asemenea, Cătălin Drulă, coordonatorul campaniei prezidențiale din partea USR, va susține marți o conferință de presă, informează alianța.

„În ultima vreme, am reușit să identificăm 13 astfel de pagini fake, care au investit sute de mii de lei și au reușit, prin reclame sponsorizate, să ajungă la milioane de români. Marți, Cătălin Drulă – coordonator al campaniei prezidențiale din partea USR, va susține o conferință de presă, în care va prezenta mai multe date legate de propaganda prin pagini fake împotriva noastră. Ne dorim o campanie onestă, în care fiecare să vorbească românilor, asumat, despre problemele reale. Să vorbim despre siguranța românilor pe stradă după ce, prin legea recursului compensatoriu, au fost eliberați peste 20.000 de deținuți. Să vorbim despre inflație, cea mai mare din Europa. Despre datoria României și deficitul bugetar. Să vorbim despre cei peste 5 milioane români plecați din România”, au mai scris reprezentanții USR-PLUS pe Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22