Alice Iacobescu este noul director de știri al Europa FM după ce a demisionat de la Digi24

Laurentiu Gheorghe | 20.09.2019

Europa FM a anunțat că noul director de știri este jurnalista Alice Iacobescu. Ea a demisionat de la Digi24, acuzând într-un interviu pentru Paginademedia.ro divergențele de politică editorială.

Pe aceeași temă

Alice Iacobescu a explicat că este greșit să copieze alte posturi TV sau să se folosească în exces Breaking News, inclusiv pentru relatările din cazul Caracal.

„Este alegerea naturală, pe care mulți au intuit-o de cum au aflat că voi face o schimbare de substanță. Europa FM este o oază de profesionalism și decență și sunt onorată să mă alătur unei echipe pe care o urmăresc cu plăcere de ani de zile, deja”, a declarat Alice Iacobescu, potrivit europafm.ro.

Alice Iacobescu va conduce redacția de știri Europa FM și va putea fi ascultată săptămânal în emisiunea „Piața Victoriei”, se mai precizează pe site-ul postului de radio.

„Am promis că e o schimbare de substanță, iar aceasta e doar o parte din ce urmează”, a mai spus jurnalista.

Alice Iacobescu a avut ultimul jurnal la Digi 24, la numai o zi după interviul acordat Paginademedia.ro. Un interviu în care a vorbit despre demisia de la postul de știri, despre divergențele legate de politica editorială, despre rețeta greșită de a copia alte stații, despre folosirea în exces a termenului Breaking News, inclusiv în cazul Caracal.

În mod normal, jurnalista ar fi urmat să fie pe post – conform preavizului – până pe 7 octombrie, după cum a declarat în interviu, mai scrie Pagina de Media.

„A venit ca o surpriză, dar şi ca o încheiere firească: ultimul meu jurnal la Digi24 nu va fi pentru că a fost. Nu ştiam când am intrat astăzi în emisie şi mă bucur că nu am ştiut, pentru că o parte din energie şi concentrare ar fi fost neutralizată de emoţie şi ar fi fost păcat”, a scris Iacobescu pe Facebook.

Principalele declarații ale lui Alice Iacobescu , în interviul acordat Paginademedia.ro:

  • „Am constatat, de-a lungul ultimilor doi ani, că felul în care consider eu că am obligația să fac jurnalism nu se mai suprapune sau se suprapune din ce în ce mai puțin pe felul în care Digi24 vrea să își atragă audiența.”

  • „Dacă tu începi să-i copiezi pe ceilalți nu faci decât să-ți nemulțumești propriul public, care se simte dezamăgit și în nici un caz nu vei atrage publicul celorlalte televiziuni, pentru că acel public este deja fidelizat.”

  • „Am ajuns într-un punct în care mă doare divergența de viziune în ce privește politica editorială.”

  • „Discuții despre fente politice nu zic să nu avem, dar să le oferim o pondere mai mică.”

  • „Fiecare are un loc de muncă și un șef și niște colegi. Sunt situații în care șeful recunoaște competențele din jurul lui și recurge la ele sau sunt situații în care șeful se izolează în centrul unui grup mai mic, minoritar de oameni și aceia sunt cei care fac legea în compania sau biroul respectiv. Eu nu pot să bat la ușă și să-i dau lecții de jurnalism șefului meu. Șeful meu, dacă vrea să știe despre jurnalism, știe foarte bine că se poate baza pe mine.”

Alice Iacobescu îi ia locul la șefia știrilor Europa Fm lui Teodor Tiță, care s-a alăturat de curând echipei de campanie a lui Dan Barna, candidatul USR PLUS la alegerile prezidențiale.

Alice Iacobescu e jurnalist de peste 25 de ani, cu experiență solidă în radio și televiziune. A debutat în radio în 1993, la Delta RFI, a lucrat apoi, timp de 3 ani, la BBC Londra, redacția română. ”Vine la Europa FM dupa ce a prezentat știri de televiziune mai mult de un deceniu, la Digi24 și, anterior, la Antena 3”, se mai arată pe site-ul europafm.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22