Alina Gorghiu: 2016 trebuie să le aducă românilor un Parlament relegitimat, credibil

Vlad Toma | 07.01.2016

Alina Gorghiu, co-preşedintele PNL, a declarat, într-un interviu dat ziarului Evenimentul zilei, că numirile care vor fi facute in acest an in Justitie trebuie să fie transparente iar cei care ajung în funcţii trebuie să aibă legitimitate.

Pe aceeași temă

 

"Ca om politic, mă voi rezuma la a sublinia că aceste numiri trebuie făcute transparent, trebuie să aibă legitimitate și trebuie să reprezinte o garanție a performanței. Nu mi se pare, însă, potrivit ca un președinte de partid să se pronunțe asupra acestor numiri, mai ales că nu avem nicio implicare în procedură. Nu președinții de partid numesc conducerea DNA. Ceea ce pot spune este că apreciez progresele care s-au făcut în justiție și am speranța că acestea vor continua", a spus Gorghiu, in interviul publicat de Evenimentul zilei.

 

Gorghiu si-a exprimat increderea in faptul ca PNL poate scoate un scor bun la alegerile din acest an. "Ne propunem un scor care să ne permită abordarea alegerilor parlamentare dintr-o poziție favorabilă. Sper ca, la sfârșitul acestui an, să fim în măsură să desemnăm Prim-ministrul României. Nu doresc nici să le dau speranțe adversarilor PNL, nici să pornesc la drum cu ipoteze defetiste, care pot să demobilizeze partidul. Şi, din experienţa altora, am învăţat că a da un procent nu e un act de eroism, ci o greşeală strategică. Nu iau în calcul rezultate slabe la alegerile locale și nu fug de responsabilități. Am încredere în colegii noștri, președinți de filiale, că vor face tot ce le stă în putință pentru a performa. Am, de asemenea, mare încredere în noul și unicul secretar general al partidului, Ilie Bolojan că va coordona așa cum trebuie procesul de organizare și mobilizare a structurilor teritoriale", a spus Gorghiu.

 

Co-preşedintele PNL exclude orice alianţă cu PSD: "Luăm în calcul un singur lucru: să avem cei mai buni candidați... Adversarul nostru politic este și va fi PSD, iar parteneri vom avea orice om politic care va dori să privească înainte, nu în trecut. Cred că va avea loc un proces de cristalizare a scenei politice, într-un sistem bipartid, cu două mari forțe politice, una de dreapta și una de stânga. Am speranța că de anul acesta va deveni realitate proiectul prin care ne-am propus să atingem echilibrul de gen în politica din România: impunerea unor cote de reprezentare a ambelor genuri de minimum 30% pe lista de candidaţi. Evoluțiile din ultimii ani ne-au arătat că politica noastră are nevoie de un proiect revoluționar, de un „gamechanger”.

 

Pot spune doar că PSD rămâne în continuare un partid care nu este încă reformat și care face mai mult rău decât bine României. Și mai pot spune ca imi doresc ca 2016 să aducă românilor reevaluarea Legislativului. Un Parlament relegitimat, credibil, lipsit de derizoriul în care a căzut aceasta instituţie fundamentală este o necesitate", a mai spus Gorghiu într-un interviu pentru Evenimentul zilei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22