Alina Gorghiu a demisionat de la şefia PNL: «Nu există alt gest decât depunerea mandatului»

E.b. | 12.12.2016

Alina Gorghiu a anunţat, luni, că, urmare a rezultatului de la alegerile parlamentare, îşi depune mandatul de la şefia PNL. Ea a anunţat că sunt şi lideri de filiale care au decis să îşi asume rezultatul de la alegeri.

Pe aceeași temă

 

 

Alina Gorghiu, președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni că își va depune mandatul de la conducerea partidului și că acest gest a fost anunțat și de alți lideri liberali.

 

"Încă de ieri am avut discuții cu colegii, liderii din teritoriu, conducerea centrală și pentru mine nu există alt gest decât depunerea mandatului", a spus Gorghiu, într-o conferință de presă. 

 

”Am avut încă de ieri discuţii constante cu colegii mei de partid, cu liderii din teritoriu, cu conducerea centrală şi i-am informat că pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului. A fost o onoare pentru mine să fiu preşedintele PNL doi ani de zile”, a declarat Alina Gorghiu, conform News.ro

 

Ea a susținut că PNL va face opoziție.

 

"Cred că în continuare oferta PNL în ceea ce privește lista de candidați și programul de guvernare a fost una bună, însă votul covârșitor s-a dus înspre PSD. Dați-mi voie să recunosc victoria PSD. Au un program de guvernare care presupune multe promisiuni, un program de guvernare pe care PNL, din opoziție, se va asigura că viitorul guvern îl va duce la îndeplinire. Vom face opoziție, o opoziție curată, fermă", suţinea Gorghiu, conform Agerpres

 

"Mi-aș dori ca toți colegii mei să rămână uniți în această formulă. Îmi doresc să devenim o opoziție puternică la PSD pentru că, chiar dacă astăzi vedeți un PSD la procentele pe care le-au obținut în alegeri și sunt foarte multe, vă asigur și sigur veți constata din istorie că PSD face și multe alte lucruri mai neplăcute la guvernare, dar vă asigur că-i vom monitoriza atent și că știm noi, cei din PNL, să facem opoziție așa cum trebuie și când trebuie. Am convingerea că vom depăși acest șoc electoral, acest rezultat deloc bun pentru PNL și vom merge mai departe", a mai spus ea. 

 

Gorghiu a precizat că marţi, în şedinţa BPN, se va decide formula de interimat până la Convenţia Naţională care va alege un nou preşedinte al partidului.

 

 

BPN va decide formula de interimat

 

 

Le voi propune colegilor mei să convocăm rapid Convenţia Naţională a partidului, forul care organizează alegerile în PNL să se poată, într-un calendar undeva la mijlocul lunii februarie. În mod cert, e nevoie să se stabilească o nouă conducere a PNL, e nevoie de o conducere legitimă, e nevoie de un nou start, de coerenţă, de stabilitate şi de un act politic eficient. Tot mâine, în cadrul BPN se va decide formula de interimat: cine şi în ce formulă va asigura interimatul preţ de o lună şi jumătate – două luni de zile până la Convenţia Naţională”, a spus ea. 

 
 

Ea a anunţat că sunt şi lideri de filiale care au decis să îşi asume rezultatul de la alegeri.

 

”De altfel, vreau să vă informez că sunt şi alţi lideri din conducerea partidului care îşi asumă aceeaşi atitudine ca cea pe care v-am descris-o anterior”, a afirmat Gorghiu.

 

Luni, la ora 18.00, liderii celor 20 de filiale PNL care au obţinut la alegeri rezultate peste media naţională au fost convocaţi la sediul central al partidului, conform News.ro.

 

 

În urma fuziunii cu PDL, Gorghiu şi Blaga au devenit copreşedinţi ai PNL

 

 

În decembrie 2014, Alina Gorghiu, atunci în vârstă de 36 de ani, a devenit prima preşedinte femeie din istoria partidului, fiind susţinută pentru această funcţie de Klaus Iohannis, căruia i-a succedat în funcţie după ce acesta a fost ales şef al statului.

 

În anul 2015, în urma fuziunii cu PDL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au devenit copreşedinţi ai PNL.

 

Din toamna acestui an, Alina Gorghiu a rămas preşedinte unic al formaţiunii, pentru că, la sfârşitul lunii septembrie, Vasile Blaga a demisionat din funcţia de copreşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare, după ce a fost pus sub urmărire penală pentru trafic de influenţă.

 

Demisia conducerii PNL în frunte cu Gorghiu şi Blaga a fost cerută şi după alegerile locale din 5 iunie, câştigate în aproape toate judeţele de PSD, care pentru prima dată şi-a adjudecat şi toate primăriile Capitalei.

 

Alina Gorghiu este deputat din anul 2008, anterior fiind consilier local la sectorul 5. Ea a obţinut şi la aceste alegeri un nou mandat de deputat, candidând în Timiş. Ea  este de profesie avocat.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22