Alina GORGHIU, aleasa PRESEDINTE al PNL cu 48 de voturi. Ludovic ORBAN a primit 27 de voturi

P.c. | 18.12.2014

Pe aceeași temă

Alina Gorghiu a fost votata presedintele PNL cu 48 de voturi, fata de 27 de voturi cat a primit Ludovic Orban. Sedinta Biroul Politic National al vechiului Partid National Liberal, in cadrul careia urma sa fie ales presedintele formatiunii, care va fi copresedintele noului PNL, s-a desfasurat joi la Palatul Parlamentului. La aceasta sedinta au participat presedintele PNL, Klaus Iohannis, fostul presedinte al formatiunii Crin Antonescu, cat si cei doi candidati la sefia partidului, Alina Gorghiu si Ludovic Orban, relateaza Hotnews.

 

Alina Gorghiu va fi co-presedinte al PNL alaturi de Vasile Blaga, pana la Congresul partidului din 2017. 

 

Alina Gorghiu a afirmat ca ii ureaza succes contracandidatului sau.  "Eu cred ca toate trebuie discutate la vremea lor. Am venit astazi sa-mi prezint candidatura si sa castig un vot. Despre ce se va intampla dupa discutam si eu si Ludovic Orban, in aceeasi masura, vom fi amandoi la declaratii. Nu pot sa va spun de acum cine castiga fiindca sunt absolut convinsa ca va fi o competitie deschisa, corecta", a spus Gorghiu, intrebata cum va face fata unei copresedintii in noul PNL cu Vasile Blaga.

 

CITITI SI: UPDATE VIDEO Alina Gorghiu intra in cursa pentru sefia PNL, sustinuta de Klaus Iohannis. Disputa, intre Gorghiu si Ludovic Orban. Teodor Atanasiu: Sa lasam locul unui tanar. Orban: Nu ma retrag din cursa

 

Ea i-a urat succes contracandidatului sau, Ludovic Orban, si a spus ca isi doreste ca rezultatul acestei zile sa fie un interimat care sa duca la consens in PNL. "Nu am venit sa-l provoc pe Ludovic Orban, nu am venit sa contracandidez un amic, un coleg, ci am venit sa transmit un mesaj colegilor din care sa intelegem ca PNL are astazi, prin plecarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni, prin castigarea de catre Klaus Iohannis a alegerilor, ocazia la unitate reala, de care nu s-a bucurat foarte mult in ultima vreme, si are ocazia sa stabileasca odata pentru totdeauna, definitiv, daca mai era nevoie, ca este reala dreapta in Romania", a mai aratat deputatul PNL.
 

"Astazi nu numai ca nu ma retrag ci dimpotriva imi afirm cu si mai mare tarie candidatura pt ca eu conider ca este legitima, care practic urmareste cateva obiectiva precise. I-am spus lui Klaus Iohannis ca si daca ar avea de gand sa ma sprijine sa nu isi manfeste aceasta optiune. Daca voi ajunge presedinte eu garantez ca pnl va deveni cel mai loial, cel mai serios partener al presedintelui klaus iohannis", a declarat Orban inaintea sedintei. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22