Alina Gorghiu, audiată în dosarul în care sunt judecaţi Victor Ponta şi Dan Şova

E.b. | 14.10.2016

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, va fi audiată în dosarul Turceni-Rovinari, în care sunt judecaţi fostul premier Victor Ponta şi senatorul Dan Şova, a decis instanţa supremă. Termenul de vineri al procesului a început cu audierea în şedinţă secretă a doi martori.

Pe aceeași temă

 
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis, prin încheiere de şedinţă, audierea preşedintelui PNL, Alina Gorghiu, în dosarul Turceni Rovinari.

 

Audierea Alinei Gorghiu fusese cerută la termenul din 16 septembrie de apărătorul lui Octavian Laurenţiu Graure, fost director economic la Complexul Energetic Turceni, deoarece Gorghiu ar fi reprezentat, ca avocat, interesele Electrica într-un proces civil cu Complexul Energetic Rovinari.
La ieşirea din sala de judecată, pe 16 septembrie, Victor Ponta a declarat: "Toată lumea a fost de acord cu audierea doamnei Gorghiu, mai puţin procurorul DNA", conform News.ro.

 

 

Alina Gorghiu a declarat, în 19 septembrie că, dacă o instanţă din România consideră că trebuie să dea explicaţii în dosarul lui Victor Ponta, cu mare plăcere va merge, ea precizând că toate documentele publice arată că nu era avocat în momentul invocat de fostul premier.

 

La termenul de vineri al procesului, instanţa a decis audierea, în şedinţă secretă, a doi martori.

 

Fostul premier Victor Ponta a susţinut, la termenul din 16 septembrie al dosarului Turceni - Rovinari că vrea să dea declaraţii, dar "nu este pregătit în totalitate", în timp ce senatorul Dan Şova a spus că nu doreşte să dea declaraţii la acest moment al procesului.

 

Dan Şova s-a folosit, la termenul din 16 septembrie al dosarului Turceni-Rovinari, de dreptul la tăcere şi a depus un memoriu, deşi judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie aveau programată audierea lui.

 

În dosarul "Turceni-Rovinari", procurorii DNA i-au trimis în judecată, în 17 septembrie 2015, pe fostul premier Victor Ponta, senatorul Dan Şova, Laurenţiu Dan Ciurel şi Dumitru Cristea, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET).

Ancheta în acest dosar a durat aproape patru ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului.

 

Procurorii îl acuză pe Victor Ponta de faptul că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin cabinetul său de avocat, a obţinut de la Societatea Civilă de Avocaţi "Şova şi Asociaţii" 181.439,98 de lei, pentru activităţi care figurează în acte, dar care nu ar fi fost efectuate.

 

Victor Ponta este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat, iar Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi "Şova şi Asociaţii" la data faptelor, pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.

 

Laurenţiu-Dan Ciurel este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, iar Dumitru Cristea şi Laurenţiu-Octavian Graure, fost director economic al CET, de abuz în serviciu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22