Alina Gorghiu, copresedintele PNL: Pactul de coabitare urmarea trasferul de putere de la Traian Basescu la Victor Ponta. A fost momentul in care s-a rupt USL

T.d. | 10.03.2015

Pe aceeași temă

Schimbarea Guvernului este un obiectiv despre care liberalii ar trebui “sa discute mai putin”, sustine copresedintele PNL Alina Gorghiu. Intr-un interviu pentru Adevarul, liderul liberal conditioneaza schimbarea Executivului Victor Ponta de o majoritate solida in Parlament. Totodata, Gorghiu afirma ca schimbarea lui Tariceanu de la sefia Senatului se va produce pentru ca liderul PLR “nu merita demnitatea de sef al Senatului”.
 

Episodul Vosganian

Alina Gorghiu sustine ca refuzul ridicarii imunitatii parlamentare in cazul lui Varujan Vosganian a fost “un derapaj” pe care liberalii si l-au asumat.

“Am vorbit cu Vosganian să-şi dea demisia, şi-a dat-o. Demisia din Parlament şi-o poate da doar dacă doreşte. Nu este un moment cu care PNL să se mândrească”, afirma Gorghiu, potrivit sursei citate.

Mi-aş fi dorit să nu avem exemplul acesta. A fost o capcană a celor din PSD în care PNL a picat. Acest refuz de a vota începerea urmăririi penale afectează bunul mers al Justiţiei. Am absoluta convingere că nu se va repeta un asemenea moment. A fost o discuţie şi un vot deschis în grupul senatorial. Nu a fost o discuţie cu mângăieri, ci fermă”, continua copresedintele PNL.
 

Pactul de coabitare

Alina Gorghiu a vorbit si despre intelegerea de notorietate dintre Victor Ponta si Traian Basescu privind numirea procurorilor.

Momentul pactului de coabitare a fost momentul în care a început să se destrame USL", afirma sefa liberalilor.
 

("A fost o intelegere care a depasit limita decentei", Alina Gorghiu despre pactul de coabitare)
 

Gorghiu vorbeste despre un presupus “transfer de putere” de la Basescu la Ponta.

Ea explica: “Până la urmă, tot răul spre bine. A fost o înţelegere care a depăşit limita decenţei. S-a folosit acelaşi discurs dublu pe care îl vedeţi astăzi la Victor Ponta. Pe ecranele televizoarelor erau adversari, în spatele ecranului, erau foarte buni prieteni. Era un grup care avea un obiectiv comun, acela de a face transferul de putere, într-un mod elegant, de la Traian Băsescu către Victor Ponta, viitorul preşedinte al României, în opinia domniei sale”, argumenteaza Gorghiu, aratand ca a existat un factor perturbator in acest scenariu – Klaus Iohannis.
 

PNL si integritatea

Daca este condamnata, “persoana este radiate din PNL”, sustine Gorghiu, iar daca “omul este achitat, isi reia activitatea in cadrul partidului”.

Dacă o persoană este supusă unei măsuri de prevenţie, este arestată preventiv sau la domiciliu, persoana respectivă este suspendată din calitatea de membru. Pentru că nu putem să punem noi parafa vinovat, condamnat. Doar Justiţia poate să o facă. Dacă o persoană este trimisă în judecată, condamnată în primă instanţă, fie îşi va pierde funcţia politică, fie este suspendată calitatea de membru”, mai spune copresedintele liberalilor.

Nu putem sa fim credibili fara o limpezime”, sustine Gorghiu, pentru ca “cel mai important lucru in acest moment este sa-i arati publicului ca incerci sa faci fata unor rigori”
 

Calcule pentru guvernare

Alina Gorghiu afirma ca, mai devreme sau mai tarziu, schimbarea guvernului se va produce. Totusi, liderul PNL cere mai multa actiune si mai putine discutii in acests sens.

Când va exista această majoritate, vom da un Guvern liberal. Până atunci, putem discuta foarte multe lucruri. (…) Este un obiectiv pe care aş vrea ca PNL să discute mai puţin. Sunt calcule care se fac. Au fost disucţii foarte multe”, conchide Gorghiu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22