Alina Gorghiu: Daca motiunea pica, va urma o mineriada parlamentara pentru modificarea codurilor penale

M. B. | 11.06.2015

Pe aceeași temă

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat joi, la Digi24, că se aşteaptă la o "mineriadă parlamentară" a Puterii pentru modificarea codurilor penale, dacă moţiunea de cenzură va pica vineri.

 

"Dacă acest guvern nu pică, mă aştept la o mineriadă parlamentară în ideea modificării codurilor penale şi... Eu mă aştept să fie această mineriadă parlamentară şi să se modifice toată legislaţia penală pentru a putea fi favorizaţi majoritatea celor din arcul guvernamental", a spus Gorghiu, la Digi 24.

 

În opinia sa, realizarea acestor modificări reprezintă una dintre promisiunile pe care premierul Ponta le-a fi făcut majorităţii parlamentare pentru a nu vota moţiunea de cenzură.

 

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor dezbate vineri moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, intitulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!"

 

Gorghiu și-a exprimat încrederea că parlamentarii care reprezintă coaliția de guvernare pot fi responsabili, apreciind că vor fi câțiva dintre aceștia care „vor refuza să aibă statutul de oi", informează Agerpres.

 

„Sunt câțiva din arcul guvernamental care vor refuza să aibă statutul de oi. Acum patru ani de zile, premierul Ponta, la moțiunea din 2011, făcea un apel la parlamentarii puterii de atunci, care refuzau să-și exercite dreptul de vot și le spunea să nu mai stea ca oile în staul. (...) Am încredere că parlamentarii din arcul guvernamental pot să fie responsabili. Un om care va sta în băncuțe sfidează ideea de drept de vot", a declarat Gorghiu, la Digi 24.

 

Ea a arătat că dacă moțiunea va trece, victoria nu va fi a PNL, ci a acelor care și-au exercitat dreptul de vot "în absolut orice circumstanță".

 

„Fac apel la buna credință a celor care înțeleg demersul nostru și fac apel la decență în politică. Un om care va sta în băncuță, sfidează ideea de drept de vot. (...) Pot să piardă puterea, dar pot să câștige respectul românilor. Pot să renunțe la un premier, dar ar putea să-și recâștige partidul. (...) Nu știu dacă o moțiune de cenzură și o majoritate în favoarea moțiunii de cenzură înseamnă automat un guvern al Partidului Național Liberal", a mai spus Alina Gorghiu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22