Alina Gorghiu despre acuzatiile la adresa lui Vasile Blaga: Nu cred ca este implicat, incearca altii sa-l implice

M. B. | 23.05.2015

Pe aceeași temă

Copresedintele PNL Alina Gorghiu  a declarat sambata ca nu crede in veridicitatea acuzatiilor de coruptie ce i-au fost aduse colegului sau de partid Vasile Blaga.

 

“Eu nu cred ca este implicat, incearca altii sa-l implice. Implicarea unui om intr-un dosar penal sa stiti ca nu o poate face decat parchetul sau instanta de judecata. De data aceasta, organele care ar putea sa implice pe cineva intr-o cauza penala nu au facut-o, o fac altii si, in opinia mea, foarte rau, dar lucrurile acestea vor fi depasite”, a declarat Alina Gorghiu, la conferinta de presa ce a urmat Consiliului National al PNL.

 

Una dintre acuzațiile aduse lui Blaga a fost făcută de patronul firmei NEI Guard, Mihai Neicu, cel care le-a declarat procurorilor că liderul liberal i-ar fi cerut să ajute firma de pază a ginerului acestuia, Ionuț Rudeanu, să obțină mai mai multe contracte la diverse instituții.

 

Vasile Blaga a respins aceste acuzații: “Eu, daca as fi vrut sa intervin, dar n-am intervenit, puteam sa o fac si singur, puteam sa o fac si prin altcineva, nu printr-o firma privata. Ce treaba are o firma privata sa mearga sa roage sa se faca alte contracte pentru o alta firma privata? Eu sper ca acele contracte sa fie facute legal, daca nu, vor raspunde”, a declarat copresedintele PNL, citat de mondonews.ro

 

O altă serie de acuzații au fost făcute de către fostul minsitru de Finante Darius Vâlcov, care a susținut că Blaga ar fi facut presiuni asupra sa pentru ca Primaria Slatina sa incheie contracte cu firma Tehnologica Radion, controlata de omul de afaceri Theodor Berna. Berna este denunțător în dosarul de corupție al fostului ministru.

 

CITIȚI ȘI: 

Darius Vâlcov il acuza pe Vasile Blaga la DETECTORUL DE MINCIUNI ca a intervenit pentru a da contracte firmei Tehnologica Radion. Blaga: Nu am intervenit niciodata pentru nimeni. O minciuna sfruntata

 

“Aceeasi situatie si cu celalalt caz, cu domnul Valcov. Nu m-a rugat nimeni sa intervin pe langa domnul Valcov. Dansul nici nu spune ca as fi intervenit direct, ci ca as fi facut-o prin intermediari. Nu, nu am intervenit niciodata, mai ales ca e si absurd sa spui ca, in 2009, ai avut discutii despre licitatii care vor urma in 2010 la un alt minister, la Ministerul Mediului. Lucruri absurde, dar asa e viata”, aexplicat sambata copresedintele PNL.

 

Ginerele lui Blaga, Ionut Rudeanu, a fost arestat preventiv vineri intr-un dosar de evaziune fiscala. 

 

CITIȚI ȘI: 

Ionut Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, a fost arestat preventiv. Decizia instantei nu e definitiva

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22