Alina Gorghiu despre Ludovic Orban: În PNL nu-l mai ia nimeni în serios pe Ludovic Orban

Laurentiu Gheorghe | 20.10.2021

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a cerut miercuri demisia din funcție a actualului președinte PNL, Florin Cîțu.

Pe aceeași temă

De asemenea, Orban îi solicită președintelui Klaus Iohannis să înceapă de îndată consultările pentru formarea noului Guvern și „să își aducă aminte că e președintele României”

Apropiată de Florin Cîțu, Alina Gorghiu, susține că Ludovic Orban își pierde din credibilitate prin asemenea declarații războinice. „Îi cere demisia domnului Cîțu, președintelui... Cred că și domnul Joe Biden urmează să demisoneze la cerearea domnului Orban”, a comentat Alina Gorghiu, la Digi24.

În același timp, senatorul Alina Gorghiu, susține că liderul PSD, Marcel Ciolacu, este unul dintre politicienii care ar putea câștiga titlul de „profitor politic” pentru că a propus alegeri anticipate și suspendarea președintelui, în plină criză.

„Dacă s-ar acorda un premiu pentru categoria mari profitori politici, Marcel Ciolacu ar fi de departe marele câștigător.

Să vorbești despre alegeri și despre suspendarea Președintelui, în plină criză sanitară, în timp ce sute de oameni mor zilnic în spitale, nu este altceva decât o acțiune electorală.

Să nu uităm că marii populiști au devenit lideri ai națiunilor în vremuri de criză. Bine că domnul Ciolacu nu are stofă de salvator al națiunii, iar PSD știe că, în orice context s-ar afla, nu are capacitate de a forma o coaliţie.

Să revenim la rațiune!”, scrie Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu insistă, miercuri, că propunerea cu care PNL va merge la Cotroceni, la consultările cu președintele Klaus Iohannis, este Florin Cîțu în funcția de premier. Gorghiu este de părere că se va putea depăși situația din fosta coaliție, astfel încât PNL, USR și UDMR să poată oferi un guvern stabil.

„Eu cred că acest moment va fi depășit. Vă spuneam și zilele trecute: pot să înțeleg ambiția și încăpățânarea și încremenirea într-un proiect până într-un punct. Dar în momentul în care vezi că ai un guvern, chiar și interimar în funcție, care și-a făcut treaba chiar dacă tu l-ai dat jos atunci când îndeplinea această funcție în mod stabil, când ai un guvern cu un premier care și-a arătat toată disponibilitatea la refacerea acestei coaliții, cred că concesiile trebuie făcute și de domniile lor. (...) PNL are o opțiune, o decizie luată în unanimitate. Această decizie o considerăm una responsabilă care sperăm să coaguleze, dacă și ceilalți vor face concesii, o majoritate”, a spus Alina Gorghiu, la Digi 24.

Întrebată ce se va întâmpla dacă USR își va menține punctul de vedere, de a nu vota un guvern condus de Florin Cîțu, Gorghiu a spus că „lucrurile acestea trebuie discutate”.

„Dialogul va rezolva foarte multe lucruri care ne despart în acest moment și cred că un premier desemnat creează premizele acestui dialog sănătos cu responsabilitate făcută zilele următoare”, a răspuns Gorghiu.

Alina Gorghiu a mai spus că se îndoiește că între președinte și premier există vreo fisură.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22