Alina Gorghiu, despre situatia de la ICR: O alta parte a trocului politic dintre premierul Ponta si Tariceanu

T.d. | 27.04.2015

Pe aceeași temă

Demisia directorului Institutului Cultural Roman (ICR) este parte a trocului politic dintre premierul Ponta si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat luni co-presedintele PNL, Alina Gorghiu.

Sefia Institutului Cultural Roman (ICR) ar putea fi preluata de vicepresedintele Partidului Liberal Reformator (PLR), Radu Boroianu, dupa ce Lilian Zamfiroiu si-a dat demisia din functie.

Alina Gorghiu a spus ca liberalii vor veni randul lor cu o propunere, incercand sa gaseasca o persoana care sa nu fie membru de partid.

"(...) astazi am luat decizia, in sedinta de fuziune, sa facem un demers pe care noi l-am facut si atunci cand s-a pus problema votului la Curtea Constitutionala a Romaniei pentru postul vacant in cadrul CCR. Dupa cum stiti, cel care era din partea PSD director al ICR si-a inaintat demisia, acesta fiind o alta parte a trocului politic dintre Tariceanu si Ponta. Adica dl director PSD de la ICR isi da demisia, Tariceanu il ajuta pe Ponta cu cazul Sova, si uite, ce surpriza! Domnul Boroianu din partea d-lui Tariceanu este propus director la Institutul Cultural Roman. Vedeti inca un exemplu prin care PSD ne arata dispretul fata de o institutie importanta si propune un om politic doar ca sa-i multumeasca d-lui Tariceanu pentru servilismul de care a dat dovada in indeplinirea obiectivelor stabilite de PSD", a declarat Gorghiu, intr-o conferinta de presa sustinuta luni la finalul sedintei Comisiei de unificare a PNL, potrivit HotNews.

Gorghiu a subliniat faptul ca PNL va veni cu o propunere pentru sefia ICR.

"Partidul National Liberal va avea o propunere. Ne vom adresa astazi elitelor, persoanelor care nu au calitate de membru de partid al PNL. Asa cum am facut in cazul Curtii Constitutionale, cand am propus pentru ocuparea functiei un magistrat, asa vom face si acum. Vom incerca sa gasim dintre elite un reprezentant care sa doreasca sa candideze pentru aceasta demnitate”, a mai spus co-presedintele liberalilor.
 

Radu Boroianu, in negocieri pentru ICR

Sefia Institutului Cultural Roman (ICR) ar putea fi preluata de vicepresedintele Partidului Liberal Reformator (PLR), Radu Boroianu, dupa ce Lilian Zamfiroiu si-a dat demisia din functie.

“Mi-ar placea sa pot face declaratii atunci cand lucrurile sunt sigure, deocamdata ele sunt la nivelul la care il vedeti dumneavoastra si nu imi face placere sa spun nici alba, nici neagra”, a declarat Boroianu pentru Mediafax.

“Sigur ca numele meu a fost vehiculat, dar sunt proceduri care sunt complicate. Intai sa vedem daca se formalizeaza macar”, a mai spus vicele PLR.

Conform unor informatii aparute pe surse, Lilian Zamfiroiu a demisionat din functia de presedinte al Institutului Cultural Roman. El ar urma sa fie numit ambasador la Vatican.

Demisia lui Zamfiroiu a fost inregistrata la cabinetul presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si va deveni efectiva in momentul publicarii sale in Monitorul Oficial.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22