Alina Gorghiu: Eu nu pot să girez, prin prezenţa în sală, o mârlănie, o şarlatanie

E.b. | 08.11.2016

Alina Gorghiu, preşedintele PNL, a anunţat că partidul va prezenta în două săptămâni proiectul legii salarizării unice în sistemul bugetar. Ea îi cere lui Florin Iordache, preşedintele Camerei Deputaţilor, să nu semneze legea votată de Camera Deputaţilor, privind mărirea salariilor în educaţie şi sănătate.

Pe aceeași temă

 

Alina Gorghiu a afirmat că nu a fost prezentă la votul din plenul Camerei Deputaţilor la legea de mărire a unor salarii din educaţie şi sănătate. ”Eu nu pot să girez, prin prezenţa în sală, o mârlănie, o şarlatanie. Este un lucru fals prezentat ca adevărat”, a spus Gorghiu.

 

Preşedintele PNL a făcut un apel către preşedintele Camerei Deputaţilor să nu semneze această lege. ”Le cer lui Iordache şi lui Dragnea să nu semneze această lege. Este un furt care nu poate fi legiferat prin semnătura preşedintelui Camerei, indiferent cât de pesedist sadea ar fi”, a menţionat ea, acuzându-i pe cei de la PSD că, prin această lege, se măresc o mică parte din salariile din administraţie.

 

Alina Gorghiu a anunţat că în două săptămâni PNL va veni cu ”mult aşteptata legea a salarizării în sectorul bugetar”, asta pentru că Guvernul Ponta a minţit că vine cu legea salarizării şi nu au venit cu nimic. ”Cred că nu mai putem pierde timp şi genera atâta nedreptate şi o să prezentăm public un proiect la care am lucrat de multă vreme, dar e nevoie să ne punem de acord cu toţii”, a menţionat preşedintele PNL.

 

Camera Deputaţilor a adoptat, luni, în calitate de for decizional, legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care sunt majorate salariile în educaţie şi sănătate, cu 184 de voturi "pentru", potrivit numărătorii anunţate de către preşedintele Camerei, Florin Iordache. Legea a fost adoptată în aplauzele deputaţilor prezenţi. Parlamentarii liberali au lipsit de la vot.

 

Anterior, legea a fost adoptată de deputaţi pe articole, în forma votată de comisiile din Camera Deputaţilor.

 

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a susţinut în plen, din partea Guvernului, ca majorările propuse de Comisia juridică să fie respinse, astfel încât să rămână în vigoare forma promovată de Executiv.

 

Liberalii au anunţat că nu a existat cvorum la şedinţa de vot final din Camera Deputaţilor, în care s-au aprobat majorările salariale prin Legea de aprobare a OUG 20/2016, iar personalul tehnic al grupului face verificări în acest moment pentru a veni cu probe video.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22